Nou punct internaţional de trecere a frontierei între România şi Republica Moldova

Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Bumbăta (România) - Leova (Republica Moldova) şi înfiinţarea unui punct vamal la Bumbăta.

2600 afișări
Imaginea articolului Nou punct internaţional de trecere a frontierei între România şi Republica Moldova

Prin actul normativ se aprobă deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova) şi înfiinţarea punctului vamal de frontieră Bumbăta în subordinea Biroului vamal de frontieră Albiţa pentru traficul internaţional rutier, în sectorul unui pod flotant care urmează a fi instalat între localităţile respective.

Punctul de trecere a frontierei de stat va fi amenajat în localitatea Bumbăta, comuna Vetrişoaia (jud. Vaslui), situată la aproximativ 40 km distanţă de punctul de trecere a frontierei Albiţa.

„Măsura va permite fluidizarea traficului la frontiera dintre România şi Republica Moldova şi reducerea timpului de aşteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat, care acum sunt mai solicitate. De asemenea, în vederea asigurării capacităţii de preluare a traficului greu şi pentru a face legătura viitorului punct de trecere a frontierei cu drumul naţional, drumul comunal DC 41 va trece din domeniul public al comunei Vetrişoaia în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Transporturilor şi va fi încadrat în categoria funcţională a drumurilor de interes naţional”, potrivit Guvernului.

Conform sursei citate, operaţionalizarea punctului de trecere Bumbăta-Leova se va realiza după asigurarea infrastructurii corespunzătoare, a personalului şi a utilităţilor necesare, în vederea desfăşurării în bune condiţii a controlului de frontieră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici