NOUA CONSTITUŢIE: Comisia de revizuire nu a admis niciun amendament împotriva traseismului politic. PSD s-a abţinut

Comisia de revizuire a Constituţiei nu a admis niciunul dintre amendamentele formulate pentru combaterea traseismului politic în cazul parlamentarilor, reprezentanţii PSD optând să se abţină sau să nu-şi susţină amendamentele pe această temă.

178 afișări
Imaginea articolului NOUA CONSTITUŢIE: Comisia de revizuire nu a admis niciun amendament împotriva traseismului politic. PSD s-a abţinut

NOUA CONSTITUŢIE: Comisia de revizuire nu a admis niciun amendament împotriva traseismului politic. PSD s-a abţinut (Imagine: Alina Zamfiroiu/ Mediafax Foto)

Membrii comisiei parlamentare au respins în primă instanţă un amendament al PNL care ar fi instituit acelaşi regim aplicabil primarilor în prezent. Astfel, era introdusă situaţia încetării mandatului de parlamentar "la data demisiei din partidul politic sau formaţiunea politică din partea căreia a fost ales sau la data înscrierii acestuia într-un alt partid politic sau o altă formaţiune politică".

Amendamentul PNL a întrunit 9 voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi 5 abţineri, în cazul celor din urmă numărându-se parlamentarii PSD.

De asemenea, au fost respinse celelalte amendamentele formulate pentru instituirea unui mecanism pentru combaterea traseismului.

Totodată, PSD a avut un amendament asumat de grupul parlamentar care nu a mai fost susţinut la nivelul comisiei de revizuire a Constituţiei. Acesta prevedea că "în situaţia în care deputatul sau senatorul părăseşte partidul sau alianţa politică din partea căreia a candidat şi a fost ales, acesta poate fi revocat, prin referendum, în condiţiile stabilite prin lege organică".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici