Noul prefect al judeţului Sibiu, Ilie Mitea, a fost instalat în funcţie

Fostul director al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorului, Ilie Mitea, a fost instalat, vineri, în funcţia de prefect al judeţului Sibiu, luându-i locul lui Ion Ariton, schimbat din funcţie în şedinţa de Guvern din 19 decembrie.

3 afișări

Acţiunea s-a desfăşurat la sediul Prefecturii Sibiu, în prezenţa secretarului de stat în MIRA, Victor Paul Dobre, şi a Colegiului Prefectural. Înainte de a-i preda ştafeta noului prefect, secretarul de stat Dobre a apreciat activitatea fostului prefect şi a precizat că schimbarea nu s-a făcut pe motive politice.

"Am avut cuvinte de laude pentru domnul Ariton şi ţin să subliniez că am avut o colaborare foarte bună şi este unul dintre prefecţii pe care i-am apreciat foarte mult. De la 1 ianuarie 2006, pentru mine prefecţii nu mai aparţin partidelor politice, ci sunt înalţi funcţionari publici cu care lucrez ", a declarat Dobre.

Secretarul de stat a mai arătat că decizia schimbării din funcţie a lui Ion Ariton ţine de "mobilitatea înalţilor funcţionari publici".

"Motivele schimbării ţin de natura funcţiei. După cum ştiţi, de la 1 ianuarie 2006, prefectul nu mai este demnitar, ci înalt funcţionar public. Face parte din Corpul Înalţilor Funcţionari publici şi se supune rigorilor legii care înseamnă şi mobilitatea în funcţie. Este o decizie luată în normalitate", a mai precizat Dobre.

La preluarea funcţiei, Ilie Mitea a declarat că "este greu să preiei ştafeta de la un prieten".

Ilie Mitea a ocupat până acum funcţia de director al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Sibiu. Acesta a a fost director al Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Sibiu din 2005, după ce nouă ani a ocupat funcţia de consilier local. Pe linie politică, Mitea a fost membru al PD, iar în 2003 a trecut la PNL. Înainte de preluarea funcţiei de prefect, Mitea a renunţat la calitatea de membru de partid.

Fostul prefect, Ion Ariton ar urma să ocupe un post de inspector la Guvern, dar nu exclude nici posibilitatea de a se întoarce în politică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici