O lege anti-fugari este în procedură de urgenţă la Senat

Iniţiativa legislativă a deputaţilor USR Stelian Ion şi Silviu Dehelean de modificare a Codului de procedură penală astfel încât judecătorul să poată lua măsuri preventive odată cu pronunţarea condamnării în primă instanţă se va dezbate în procedură de urgenţă.

993 afișări
Imaginea articolului O lege anti-fugari este în procedură de urgenţă la Senat

O lege anti-fugari este în procedură de urgenţă la Senat

Potrivit USR, cererea a fost depusă de Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat, justificând că urgenţa este dată de numărul foarte mare de condamnaţi care, după ce au fost condamnaţi definitiv de justiţia din România, nu au mai fost de găsit în ţară.

„Nu ne mai putem permite să mai avem fel de fel de infractori, de corupţi, care-şi iau tălpăşiţa şi îşi toacă averea făcută pe banii românilor în ţări străine. Ultimul caz este Darius Vâlcov, care se bucură de libertate în Italia, dar lista este interesantă: Vâlcov, Arsene, Bica, Alexe, Oprescu, Ghiţă şi aşa mai departe. În Comitetul Liderilor, se pare că domnul ministru al Justiţiei Predoiu a transmis PNL-ului mesajul că nu este important acest subiect, pentru că PNL a votat împotriva procedurii de urgenţă”, spune Radu Mihail.

USR cere PSD şi PNL să voteze cât se poate de rapid această măsură.

Iniţiativa prevede două lucruri: pe de o parte, judecătorii să poată institui măsuri preventive imediat după ce s-a luat decizia în primă instanţă, astfel încât să elimine posibilitatea inculpaţilor de a părăsi ţară, şi, în al doilea rând, se majorează durata pentru care se poate aplica, în faza de judecată, măsura controlului judiciar (şi cea a controlului judiciar pe cauţiune) de la 5 la 7 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
lege,
fugari,
senat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici