O nouă şedinţă CExN joi pentru nominalizarea unui nou premier/ Dragnea: Am redactat o scrisoare pentru Iohannis în care îi spunem ce decizii am luat în Coaliţie

Liviu Dragnea a anunţat că în cursul zilei de joi va avea loc o nouă şedinţă a Comitetului Naţional al PSD pentru a discuta, împreună cu ALDE, propunerea de premier, care să fie înaintată preşedintelui Iohannis.

2753 afișări
Imaginea articolului O nouă şedinţă CExN joi pentru nominalizarea unui nou premier/ Dragnea: Am redactat o scrisoare pentru Iohannis în care îi spunem ce decizii am luat în Coaliţie

O nou şedinţă CExN joi pentru a discuta noua propunere de premier

"Mâine vom avea o şedinţă a CExN din nou ca să discutăm împreună cu colegii din ALDE despre propunerea de premier care să fie înaintată preşedintelui Iohannis", a spus Dragnea.

Jurnaliştii i-a transmis lui Dragnea că la momentul acesta Sorin Grindeanu este încă în funcţie şi l-au întrebat dacă joi PSD şi ALDE vor face o propunere de premier cu care să meargă la Cotroceni cât încă acesta nu a demisionat.

"Sper ca Sorin Grindeanu să nu se agaţe de această procedură, nu mai are Guvern", a răspuns Dragnea.

"Am mai adoptat o decizie la sugestia unor colegi. S-a decis ca orice membru PSD care ar intra într-un Guvern care nu mai are susţinerea PSD să îşi piardă calitatea de membru. Discutăm de un Cabinet care nu mai are membri, de un prim-ministru care sper să ia act de deciziile politice adoptate de forurile statutare care i-au dat sprijin", a adăugat Dragnea.

Întrebat ce va face PSD şi ALDE dacă Sorin Grindeanu vine cu alte propuneri de miniştri pe care să le înainteze preşedintelui Iohannis, liderul PSD a spus că nu se mai poate folosi această procedură când se schimbă configuraţia politică a Guvernului.

"Un prim-ministru e legitim cât timp are sprijinul politic al formaţiunilor care l-au votat", a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea spune că PSD, împreună cu ALDE, a redactat o scrisoare pe care o va transmite preşedintelui Klaus Iohannis, prin care îi aduce la cunoştinţă deciziile luate de coaliţia de guvernare.

"Înainte de conferinţa de presă am stat 10 minute şi am am redactat o adresă oficială către preşedintele Iohannis, o trimitem în noaptea asta sau mâine dimineaţă la prima oră, în care îl informăm oficial despre deciziile luate şi propunerile noastre ulterioare", a spus Dragnea.

El a mai spus că PSD şi ALDE aveau dreptul "legitim" de a adopta aceste decizii politice privind retragerea sprijinului politic acordat Guvernului şi demisiile miniştrilor, ca urmare a evaluării activităţii acestora.

"Dincolo de dreptul noastru legitim de a adopta aceste decziii, care sunt similare celor luate când s-a format actualul Guvern, aveam obligaţia să facem această evaluare, să luăm măsuri care să ne ajute să beneficiem cu toţii de prevederile programului de guvernare", a spus Dragnea.

El şi-a exprimat speranţa ca Iohannis să aibă o "abordare înţeleaptă", iar Grindeanu să înţeleagă aceste lucruri.

"Sper ca şi Sorin Grindeanu să înţeleagă lucrul ăsta. Sunt convins că şi preşedintele Iohannis va avea o abordare foarte înţeleaptă", a spus Dragnea.

"Mâine se poate închide acest subiect, dacă vor fi consultări la Cotroceni", a mai spus Dragnea.

El a mai arătat că Sorin Grindeanu a avut o "abordare incorectă şi necinstită" atunci când a vorbit despre "condiţionarea" preşedintelui Iohannis, când a legat demisia sa de desemnarea de către acesta a unui nou premier de la PSD.

"În ceea ce priveşte condiţionarea preşedintelui Iohannis, e o abordare incorectă şi necinstită din partea domnului Grindeanu. Preşedintele României nu poate fi condiţionat. Sper că e un joc din care trebuie să iasă. Domnul Iohannis nu cred că nu va ţine seama de o propunere a coaliţiei. Sunt convins că am deşăşit perioada de după alegeri. Şi preşedintele Iohannis, ca şi noi, nu intenţionează să genereze o criză politică", a mai spus Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici