O sută de tineri PDL au donat sânge. Seniorii partidului au absentat de la acţiune

Circa 200 de tineri democrat-liberali au participat, sâmbătă, la cea de-a treia ediţie a campaniei "Donează sânge, salvează vieţi", organizată de OT-PDL, prin care se doreşte atragerea atenţiei tinerilor asupra importanţei donării de sânge în salvarea de vieţi. Seniorii partidului au absentat.

172 afișări
Imaginea articolului O sută de tineri PDL au donat sânge. Seniorii partidului au absentat de la acţiune

O sută de tineri PDL au donat sânge. Seniorii partidului au absentat de la acţiune (Imagine: Cristina Nichitus/Arhiva Mediafax Foto)

Campania a debutat la ora 8.00 iar până la ora 12.00 - intervalul de timp pentru care a fost programată - la sediul OT-PDL au venit şi s-au înscris circa 200 de tineri, dintre care 100 au şi donat sânge.

Singurul senior al partidului care a dat curs invitaţiei de a se alătura tinerilor democrat-liberali în această acţiune a fost senatorul Radu F. Alexandru.

Deşi acesta a venit bine-intenţionat, medicii nu i-au recomandat să doneze sânge, având în vedere că se afla sub un tratament de câteva zile, fiind răcit.

Şi în rândul tinerilor s-a înregistrat această situaţie, medicii nerecomandând donarea de sânge la circa 25-30% dintre cei prezenţi, cauzele invocate mergând de la nivelul hemoglobinei până la mersul recent la stomatolog sau alergiile.

Liderii tinerilor democrat-liberali şi-au exprimat regretul că la cea de-a treia ediţie a acestie campanii nu au participat seniorii, deşi le-au fost adresate invitaţii, dar le-au luat apărarea, spunând că au alte activităţi sau că sunt plecaţi din ţară.

Pe durata desfăşurării campaniei, tinerii democrat-liberali au purtat tricouri albe, cu inscripţia "Donează sânge, salvează vieţi", scrisă cu litere roşii.

Cei care au donat sânge au primit câte o jucărie anti-stress în formă de inimă, de culoare roşie, iar ca trataţie - biscuiţi, banane, cafea, apă plată şi sucuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici