Octavian Bot (PNL) despre liderii liberali din Bihor: "Ţărani" şi "idioţi". "Ciumeţilor, adio şi n-am cuvinte!"

Fostul deputat PDL bihorean Octavian Bot, care a trecut în acest an la PNL şi care acum a câştigat un nou mandat, dar la Bucureşti, afirmă într-un text publicitar că liderii PNL din Bihor, care nu i-au sprijinit candidatura în judeţ, ar fi "ţărani" şi "idioţi", la final numindu-i "ciumeţi".

599 afișări
Imaginea articolului Octavian Bot (PNL) despre liderii liberali din Bihor: "Ţărani" şi "idioţi". "Ciumeţilor, adio şi n-am cuvinte!"

Octavian Bot (Imagine: Razvan Lupica/ Mediafax Foto)

Proaspăt ales deputat de Bucureşti, fostul deputat PDL Octavian Bot, trecut la PNL la începutul acestui an, în urma unei negocieri cu preşedintele partidului Crin Antonescu, în schimbul votului dat pentru căderea Guvernului Ungureanu, a publicat vineri într-un cotidian local din Oradea, în regim publicitar, un text marcat ca atare, în care îi etichetează pe liderii şi membrii PNL Bihor care i-au refuzat o candidatură în Oradea drept "proşti”, "ciumeţi" şi "slugi".

Marcat cu însemnul specific publicităţii, textul se intitulează "Perdantul şi Popa prostu", fiind conceput sub forma unei scrisori deschise pe care Octavian Bot, politician trecut din 1990 până în 2012 prin nouă partide, se adresează liderilor şi membrilor PNL Bihor, afirmând că preşedintele organizaţiei PNL Bihor şi al Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, preşedintele organizaţiei municipale Oradea şi primar al Oradei, Ilie Bolojan, deputatul Lucia Varga şi senatorul Cristian Bodea, nu sunt liberali autentici, că nu au cultură generală şi nici cultură politică.

"S-au spus multe despre mine, bune şi rele, de-a lungul unei cariere politice care durează de peste 20 de ani. Două lucruri însă nu a îndrăznit nimeni să spună: că aş fi un perdant sau un prost", arată Octavian Bot, adaugând că s-a bucurat "de o atenţie specială din partea unor membri ai PNL Bihor, probabil pentru că prezenţa mea printre ei îi deranja".

"Facem parte din lumi diferite. În timp ce eu i-am citit pe Max Weber, Isaiah Berlin, Ernest Gellner, von Nises, Hayek, Zeletin şi mulţi alţii, ei, «corifeii» liberalismului bihorean - Popa, Bolojan şi Varga -, nu cred că au citit nici măcar «Amintiri din copilărie» de Ion Creangă", susţine Bot.

Bot continuă afirmând: "Eu sunt liberal prin cunoştinţe şi convingeri, iar ei se numesc liberali doar pentru că fac parte dintr-un partid cu acest nume. Este o mare diferenţă şi din acest punct de vedere înţeleg de ce îi deranjam. Ei se simt în largul lor în prezenţa celor care îi înconjoară în conducerea filialei, marionete în mâinile lui Popa şi Bolojan".

Potrivit acestuia, Cornel Popa, fost preşedinte al grupului de firme Transilvania General Import-Export, patronat de Ioan şi Viorel Micula, "vindea apa minerală a fraţilor Micula, cărora ar trebui să le fie recunoscător până la sfârşitul vieţii, pentru că au făcut om din el. Se pare, însă, că Popa a uitat şi a muşcat mâna celor care l-au hrănit".

Bot susţine că preşedintele PNL Oradea, Ilie Bolojan, îi datorează cariera politică. "Îi amintesc că, poate, dacă nu mă întâlneam cu el când l-am înscris în partid, iar mai apoi l-am susţinut promovându-l, vindea şi acum banane în ABC-ul său din Aleşd", afirmă el, adăugând că Bolojan, proprietar al unui mic magazin alimentar din Aleşd, i-a "dovedit că este un om frustrat şi complexat, rău şi răzbunător".

"Cred că, dacă le-ai face o poză de grup lui Popa, Bolojan şi Varga, s-ar putea ilustra cu ea coperta romanului lui Dinu Săraru «Nişte ţărani», iar poza lui Bodea ar putea fi pusă pe romanul lui Dostoievski «Idiotul»".

În finalul scrisorii deschise, Octavian Bot îşi exprimă satisfacţia că a câştigat la Bucureşti un al patrulea mandat de deputat, cu un scor de 61,49 la sută, şi ironizează conducerea PNL Bihor care i-a refuzat candidatura în plan local.

"Cred că nu este mai puţin onorant să fii deputat de Bucureşti, decât să fii deputat de Pomezeu-Beiuş. Ciumeţilor, adio şi n-am cuvinte!", încheie Bot.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Octavian Bot nu a putut fi contactat.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, a spus că îi este "jenă" să comenteze "poziţia unui frustrat".

"Mie îmi este jenă să comentez poziţia unui frustrat care s-a plimbat în atâtea partide şi care este exact aşa cum îl caracteriza unul dintre colegi: un aruncător de rahat, care împrăştie mereu cu mizerie în cei care, vezi Doamne, nu îi apreciază tăria de caracter, cultura şi inteligenţa. Ce să mai zic?... Cred doar că acest caz va intra automat în analiza Comisiei de Etică a partidului. Chiar dacă un asemenea personaj ar trebui să fie ignorat, de data asta totuşi a mers prea departe", a spus liderul PNL Bihor.

Preşedintele PNL Oradea, Ilie Bolojan, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere.

Membru succesiv în nouă partide de-a lungul ultimilor 23 de ani, justificându-şi trecerea de la o formaţiune la alta prin faptul că acestea "au trădat electoratul" şi că el este un "om de dreapta", Octavian Bot a fost ales în 2008 deputat PDL. În luna ianuarie a acestui an, Bot a plecat din PDL după o negociere directă cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, declarând că, în schimbul trecerii sale la PNL şi al susţinerii USL la votarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului PDL, acesta i-a garantat o candidatură în acelaşi colegiu din Oradea în care fusese ales cu patru ani în urmă.

În această toamnă, însă, când Bot şi-a depus candidatura pentru a fi nominalizat ca reprezentant al PNL şi apoi al USL în Colegiul 9 Oradea, el nu a întrunit niciun vot din partea membrilor conducerii PNL Oradea. Ulterior, el şi-a manifestat dorinţa de a candida în Colegiul 2 Senat Aleşd-Beiuş-Ştei, dar din partea organizaţiei PNL Bihor a primit doar un singur vot, pe al său.

Ca urmare, Bot a negociat din nou cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, obţinând o nominalizare în Bucureşti, în Colegiul 8 din Sectorul II.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici