Oferta PNL: Salariu mediu brut de 800 de euro şi 350 de euro pensie medie în 2012

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a prezentat, vineri, alături de Varujan Vosganian, obiectivele viitorului program de guvernare, care vizează şapte domenii prioritare, inclusiv stabilirea salariului mediu brut pe economie de 800 euro şi a pensiei medii de 350 euro pentru anul 2012.

78 afișări
Imaginea articolului Oferta PNL: Salariu mediu brut de 800 de euro şi 350 de euro pensie medie în 2012

Oferta PNL: Salariu mediu brut de 800 de euro şi 350 de euro pensie medie în 2012 (Imagine: Mediafax Foto)

"Ne-am propus şapte priorităţi care au menirea să creeze o Românie puternică. Vorbeam astăzi despre pensii şi salarii şi o ţară europeană nu poate fi o ţară în care câştigurile pensionarilor şi salariaţilor sunt la nivelul ţărilor din lumea a treia. Politica de pensii nu este o politică socială dintr-un motiv foarte simplu: pensiile nu reprezintă o contribuţie a Guvernului de asistenţă socială, ci se bazează pe contribuţiile fiecărui salariat. Am stabilit două obiective realiste: salariul mediu brut de 800 euro şi pensia medie de 350 euro, la orizontul anului 2012", a susţinut Tăriceanu.

Tăriceanu a menţionat că în prima parte a Delegaţiei Permanente, conducerea centrală a PNL a anunţat programul pentru viitoarea guvernare.

El a mai spus că îşi doreşte ca România să devină a şaptea putere economică a Europei, un stat respectat şi un factor important în luarea deciziilor.

"Cred că trebuie să aspirăm mai sus, să privim mai înalt şi să ne dorim ca România să-şi ocupe locul pe care l-a avut şi pe care îl merită. Suntem a şaptea ţară ca mărime a teritoriului şi a populaţiei, avem potenţialul şi trebuie să ajungem a şaptea putere ecconomică a Europei, iar când vom fi a şaptea putere fiţi convinşi că România va avea o voce care se va auzi, va fi un partener care va fi respecat, va fi căutat şi de care se va ţine în continuare în luarea deciziilor importante. Este lucurul pe care mi-l doresc pentru România", a spus liderul PNL.

La rândul său, coordonatorul echipei de elaborare a programului de guvernare, ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat că acest program se află sub semnul continuităţii.

"Programul nostru este sub semnul continuităţii şi primul lucru este continuarea creşterii economice. Acum suntem la PIB de 630 de euro pe locuitor, iar în 2012 vom ajunge la un PIB de 10.000 de euro pe locuitor. Dorim să atragem fonduri de peste 100 miliarde de euro în perioada 2009-2012 şi să alocăm, în perioada următoare, 25 de miliarde pentru infrastructură", a spus Vosganian, menţionând că "cea mai mare realizare a Guvernului liberal este aceea că în perioada 2005-2008 a creat peste 600.000 de noi locuri de muncă".

El a subliniat că Tăriceanu este "noul, acelaşi şi cel mai potrivit cadidat pentru postul de prim-ministru" şi a subliniat că la ora actuală "cel mai adecvat mod de a privi lucrurile în România este viziunea liberală de dreapta".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici