Oltean, către opoziţie: Cred că aţi ales o cale greşită, reflectaţi şi rămâneţi în Parlament

Democrat-liberalul Ioan Oltean le-a cerut, miercuri, deputaţilor din opoziţie să mai reflecteze la ideea protestului lor parlamentar, el spunând în plenul Camerei că "de când e lumea lume", absenţa de la lucru nu a fost o formă de luptă parlamentară.

181 afișări
Imaginea articolului Oltean, către opoziţie: Cred că aţi ales o cale greşită, reflectaţi şi rămâneţi în Parlament

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax foto)

Oltean a spus, de la tribuna Parlamentului, că a crezut că este "o simplă glumă" această formă de luptă pe care opoziţia încearcă să o materializeze, aşa cum s-a întâmplat cu ideea opoziţiei legată de demisia din Parlament.

"Credeam că va avea aceeaşi soartă, pentru că uneori şi oamenii politici mai spun lucruri trăsnite", a adăugat Ioan Oltean, care a arătat că nu a găsit noţiunea de grevă parlamentară în nicio legislaţie.

El a precizat că întotdeauna s-a pronunţat împotriva părăsirii sălii de şedinţe a Parlamentului, deoarece a crezut că aceasta este o formă neparlamenatră lipsită de responsabilitate şi chiar "o formă de laşitate în lupta politică".

"De când e lumea lume, absenţa de la lucru nu a fost o formă de luptă a Parlamentului parlamentară", le-a spus Oltean deputaţilor opoziţiei, arătând că, "de când e lumea lume, majoritatea a decis".

El a mai spus că locul opoziţiei este în Parlament şi singura cale este dialogul dintre putere şi opoziţie.

"Cred că aţi ales o cale greşită, o cale pe care electoratul nu cred că o împărtăşeşte. Vă rog să reflectaţi cu mai multă seriozitate şi să nu ducem în derizoriu calitatea de deputat al opoziţiei. (...)Reflectaţi şi rămâneţi alături de noi, aici, în Parlament", a adăugat Oltean.

Grupurile parlamentare reunite ale PSD şi PNL au aprobat, miercuri, cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar două abţineri, propunerea lui Victor Ponta ca opoziţia să intre în "protest parlamentar pe perioadă nedeterminată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici