Oltean spune că a avut discuţii la "lumina zilei" cu primari USL despre o colaborare viitoare cu PDL

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a discutat la "lumina zilei" cu anumiţi primari USL despre o viitoare colaborare cu PDL, dar au fost discuţii "corecte, fără ameninţări, fără şantaj, nimic pe ascuns şi nici cu stimulente".

214 afișări
Imaginea articolului Oltean spune că a avut discuţii la "lumina zilei" cu primari USL despre o colaborare viitoare cu PDL

Oltean spune că a avut discuţii la "lumina zilei" cu primari USL despre o colaborare viitoare cu PDL (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax fotoâ)

Ioan Oltean a fost întrebat cum comentează afirmaţiile liderului PSD Bistriţa-Năsăud, deputatul Emil Radu Moldovan, care l-a acuzat că, împreună cu alţi membri ai PDL Bistriţa-Năsăud, formează o "trupă de comando" care face presiuni asupra primarilor PSD prin "vizite nocturne" pentru ca aceştia să candideze în numele PDL la alegeri.

"Aş fi incorect dacă nu aş recunoaşte că, în gruparea aceasta sau într-o grupare mai redusă, mai numeroasă niciodată, dar mai redusă, da, am avut discuţii cu anumiţi primari ai PSD sau ai PNL pe tema unei colaborări prezente sau viitoare pentru că nu am avut discuţii decât cu primari cu care noi am colaborat pe tot parcursul acestui mandat de patru ani de zile, aşa cum sunt meschini ei că nu recunosc că fac şi ei acelaşi lucru", a spus Oltean.

El a afirmat că aceste vizite nu au fost nocturne, ci la lumina zilei, şi nu la primari acasă, ci direct în sediile primăriilor.

"O dată aş vrea să precizez că nu umblăm noaptea. Mergem ziua, la lumina zilei, niciodată pe ascuns, la primării. Nu purtăm discuţii decât la primării cu oamenii aceştia cu care noi considerăm că putem să purtăm un dialog. Nu este niciun fel de şantaj, niciun fel de presiune sau de ameninţare. E o discuţie absolut corectă cu primari cu care am colaborat de-a lungul acestui mandat", a declarat Ioan Oltean.

Întrebat care este tema acestor discuţii cu primarii, Ioan Oltean a spus: "Tema este o colaborare viitoare cu PDL".

Întrebat cu câţi primari USL doreşte PDL să colaboreze în viitor, Oltean a spus că nu i-a numărat.

"Nu i-am numărat fiindcă nu sunt nici mulţi, nici puţini. Eu nu vreau să vorbesc în numele primarilor, vreau doar să vă spun că am avut discuţii cu mai mulţi primari, dar au fost discuţii corecte, fără ameninţări, fără şantaj, nimic pe ascuns şi nici cu stimulente, nici prin ordonanţe că vedeţi că Guvernul nu mai dă ordonanţe", a afirmat Oltean.

El a spus că est normal să aibă discuţii cu primarii care au beneficiat de sprijin din partea actualei puteri.

"E normal să avem discuţii cu primari care au beneficiat de sprijin incontestabil din partea actualei puteri. E normal! Un primar care are un proiect pe Măsura 322 în lucru, care are un proiect pe Măsura 125 ... Sigur, discutăm cu ei. Puterea actuală i-a ajutat ca aceste proiecte să se deruleze şi atunci avem o discuţie cu ei. Unii se bucură că au fost ajutaţi, alţii se bucură mai mult sau mai puţin", a spus Oltean.

Întrebat cum i-a ajutat puterea pe primari în condiţiile în care un proiect e aprobat dacă e bine întocmit, Oltean a spus: "I-am ajutat în toate modurile legale şi corecte. Nimic ilegal şi incorect. Înţelegeţi? Au avut şi ei proiecte foarte bune fiindcă noi le-am dat informaţii. Primarii aceştia au primit informaţii oficiale, corecte, legale care i-au ajutat să facă proiecte corecte. Alţii care nu au sunat şi au stat acasă să aştepte să cadă para mălăiaţă, nu a picat".

El i-a menţionat printre cei ajutaţi pe primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu (PSD).

"Vreau să vă spun un singur lucru şi vă spun cu toată sinceritatea. Cu Ovidiu Creţu discut săptămânal la telefon şi niciodată Ovidiu Creţu nu m-a sunat să nu îi răspund şi să spun dacă se poate că îl ajut şi niciodată nu s-a întâmplat să îl sun şi să nu îmi răspundă. Acesta este relaţia normală între un primar şi un deputat. Şi aşa fac cu Ovidiu Creţu şi cu orice primar, fie că îl cheamă Sângeorzan şi nu ştiu mai cum. Nu există primar în acest judeţ care să mă fi sunat şi să nu îl fi ajutat. Nu am spus te ajut dacă... Nu a fost niciodată un dacă, niciodată şi atunci mi se pare corect ca oamenii să recunoască acest lucru", a spus Ioan Oltean.

El a declarat că, în prezent, PDL are 22 de primării în Bistriţa-Năsăud pe care vrea să le recâştige la alegerile locale din 2012, dar totodată mai vrea încă pe atâtea.

Întrebat dacă discută şi cu acei primari USL care au făcut parte din fostul PD şi care, în timpul guvernării PSD, au "dezertat" în masă la PSD împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud de la vremea aceea, Gheorghe Marinescu, actual consilier judeţean PSD, Oltean a spus că niciodată nu a vrut "moartea păcătosului".

"Niciodată, personal, nu am vrut moartea păcătosului, ci îndreptarea lui. Acest precept biblic ne-a călăuzit în viaţa politică de atâţia ani. PDL întotdeauna a avut succes în acest judeţ fiindcă e rezultatul unei munci de 22 de ani, noi nu avem rezultate bune în judeţ de ieri de alatăieri, ci de 22 de ani”, a spus Ioan Oltean.

Până vineri, PDL Bistriţa-Năsăud nu a anunţat niciun candidat la alegerile locale din iunie 2012.

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, deputatul Emil Radu Moldovan, declara, în 24 februarie, într-o conferinţă de presă, că lideri ai PDL, în frunte cu Oltean, fac presiuni asupra primarilor PSD prin "vizite nocturne" şi şantaj pentru ca aceştia să candideze în numele PDL.

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, deputatul Emil Radu Moldovan, spunea că mai mulţi primari PSD i-au spus că primesc vizite nocturne din partea liderului judeţean al PDL, deputatul Ioan Oltean, a preşedintelui CJ, Liviu Rusu, a vicepreşedintelui CJ Luca Iancu, a administratorului public al CJ Vasile Negruşeri şi a inspectorului şcolar general Vasile Marc, care sunt membri PDL, respectiv a prefectului Cristian Florian şi a subprefectului Ioan Cătălin Păun care fac presiuni asupra lor să candideze în numele PDL la alegerile locale din iunie.

"Populaţia nu mai poate fi păcălită şi cumpărată. Oricâte vizite nocturne vor face acasă la oameni, mergând peste ei, prefectul, subprefectul, Oltean, Liviu Rusu, Luca Iancu, Negruşeri şi Marc, fiindcă asta e trupa de comando, şi care le fac promisiuni primarilor noştri şi consilierilor că vor veni milioane de la Guvern să rezolve problemele comunităţilor greu încercate după ce au primit zero lei de la Consiliul Judeţean, nimeni nu va pleca de la noi", declara Moldovan.

El spunea că nu numai primarii sunt "vizitaţi nocturn", ci şi consilierii locali cu influenţă în comunităţile lor, dar cu toţii vor rezista la aceste presiuni.

"În afară de vizitele acestea nocturne, au început acte de şantaj. Afară copilul, afară nevasta, vezi că unul are proces acolo, vezi că altul are proces dincolo. Jihadul e zero", afirma Moldovan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici