Olteanu: CP şi CPP, modificate aşa cum vrea societatea românească, nu cea americană

Preşedintele Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu a declarat, vineri, că Parlamentul va reexamina Legea de modificare a Codului Penal şi a celui de Procedură Penală şi că aceasta va fi făcută cum vrea societatea românească, iar ceea ce doreşte ambasadorul SUA s-ar putea regăsi în legislaţia americană.

3 afișări
Imaginea articolului Olteanu: CP şi CPP, modificate aşa cum vrea societatea românească, nu cea americană

Olteanu: CP şi CPP, modificate aşa cum vrea societatea românească, nu cea americană

Olteanu a spus, într-o conferinţă de presă la Suceviţa, că ceea ce a avut de spus despre acest subiect a spus, exprimându-şi surprinderea că dacă ambasadorul SUA poate "spune adevăruri" despre România, românii nu au dreptul să spună adevăruri despre ambasador.

"Adevărul e unul şi nu sunt mai multe. De aici în colo, nu pot să rămân decât cu o tristeţe, că dacă domnul ambasador poate spune adevăruri, dureroase de altfel, despre România, se pare că noi, românii, nu le dăm voie românilor să spună adevăruri despre domnul ambasador”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

El a recunoscut că Parlamentul „a greşit” prin modificările aduse Codului penal şi a Codului de procedură penală, arătând că legea va fi reexaminată.

"Ştim cu toţii că legea nu e cum ar fi trebuit să fie. Ştim că Parlamentul a greşit. Parlamentul are urechi să audă şi are ochi să vadă. Reacţia publicului, reacţia opiniei publice, reacţia societăţii civile a fost cât se poate de clară la acea lege. Am auzit şi am văzut. Vom reexamina legea şi o să facem o lege aşa cum vrea societatea românească. Şi, fără îndoială, că argumentul important pentru noi este ce vrea societatea românească. Ce vrea ambasadorul american sigur că se va putea regăsi în legislaţia din SUA în măsura în care domnia sa va fi convingător”, a spus Olteanu.

Solicitat să precizeze la ce adevăr se referea, Bogdan Olteanu a spus că nimeni nu i-a contrazis afirmaţiile referitoare la ambasadorul SUA la Bucureşti, ci i s-a reproşat doar că acestea sunt inoportune.

"În ce priveşte afirmaţiile pe care e le-am făcut despre domnia sa nimeni nu m-a contrazis. Unii au spus că nu sunt oportune. Eu nu ştiu dacă există adevăruri inoportune”, a mai spus Bogdan Olteanu.

Ambasadorul SUA la Bucureşti a declarat, joi, că propunerile de amendamente pentru Codul penal şi Codul de procedură penală „sunt destul de îngrijorătoare, pentru români şi pentru prieteni ai României”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici