Olteanu: Data alegerilor va fi, potrivit Constituţiei, 23 sau 30 noiembrie

Coordonatorul campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, a declarat, luni, la finalul şedinţei BPC, că, potrivit Constituţiei, data alegerilor poate să fie fixată pe 23 sau 30 noiembrie, menţionând că Emil Boc nu ar trebui să aibă emoţii că Executivul va stabili "cine ştie când" data alegerilor.

17 afișări
Imaginea articolului Olteanu: Data alegerilor va fi, potrivit Constituţiei, 23 sau 30 noiembrie

Olteanu: Data alegerilor va fi, potrivit Constituţiei, 23 sau 30 noiembrie (Imagine: Mediafax Foto)

"Data pentru ziua alegerilor este foarte uşor de avansat, pentru că prevederile constituţionale, pentru cei care le cunosc din lumea politică, sunt cât se poate de clare, pentru cei care nu le cunosc, ca dl. Boc, o să le clarific eu, ca să nu aibă emoţii că Guvernul poate să stabilească cine ştie când data alegerilor. Potrivit Constituţiei, data alegerilor poate fi fie pe 23 noiembrie, fie pe 30 noiembrie şi va fi anunţată în timp util", a susţinut Bogdan Olteanu.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a cerut, duminică, Guvernului, un angajament ferm privind organizarea, la termen, şi pe baza votului uninominal, a alegerilor parlamentare, şi de a infirma suspiciunile privind amânarea alegerilor sau a votului uninominal.

"Cerem Guvernului să fixeze data alegerilor, şi imediat, în 20 iulie, când expiră termnul pentru trasarea circumscripţiilor electorale, să adopte hotărârea de Guvern pentru delimitarea colegiilor electorale, în cadrul cărora vor avea loc alegerile uninominale din această toamnă", a declarat Emil Boc.

El a precizat că solicită "acest angajament din partea Executivului, pentru a infirma orice suspiciune, iar Guvernul are în primul rând datoria să infirme faptul că există partide politice care ar dori fie amânarea alegerilor fie renunţarea la votul uninominal".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici