Opinie Cristian Hostiuc: Cei 50 de premieri din mediul privat sunt mai politicieni decât politicienii. Cum comentaţi?

Preşedintele Băsescu caută un premier. Un alt model de premier. Premierul Boc, cel care a încasat toate şuturile căderii economice, ale programului de austeritate şi tăieri bugetare, a ajuns la mal. Dar epuizat. El nu mai poate fi un activ pentru partid, pentru ţară, chiar dacă o parte din partid face scut în jurul lui.

11 afișări
Imaginea articolului Opinie Cristian Hostiuc: Cei 50 de premieri din mediul privat sunt mai politicieni decât politicienii. Cum comentaţi?

Opinie Cristian Hostiuc: Cei 50 de premieri din mediul privat sunt mai politicieni decât politicienii. Cum comentaţi? (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Schimbarea/uciderea celui mai bun camarad este un calcul politic cinic al preşedintelui. Poporul vrea un cap.

Dar de unde să ia Băsescu un alt premier? Zestrea de cadre a PD-L este săracă. Principalul partid de guvernământ nu prea are ce să ofere. Ori sunt vechi combatanţi, hârşiţi în lupta politică, dar care nu prind la public, nu au charisma de a aduce voturi - gen Vasile Blaga, ori prea talibani - gen Monica Macovei, de nu ştii unde poţi să ajungi cu ea, ori gen Cristian Preda, Sever Voinescu sau Baconschi, care nu sunt iubiţi de propriul partid. Numai ei nu, ar spune Berceanu. Elena Udrea? Ar risca preşedintele cu ea?

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici