Oprea, convins că Onţanu va fi preşedintele organizaţiei de Bucureşti a viitorului partid

Neculai Onţanu sprijină proiectul grupului independenţilor de a forma un partid, anunţând că vrea să facă parte din acesta, în timp ce Gabriel Oprea, liderul coordonator al grupului, se declară convins că primarul Sectorului 2 va fi ales preşedintele organizaţiei de Bucureşti a viitoarei formaţiuni.

25 afișări
Imaginea articolului Oprea, convins că Onţanu va fi preşedintele organizaţiei de Bucureşti a viitorului partid

Neculai Onţanu şi Gabriel Oprea (Montaj foto)

"Sunt primar independent şi fac parte din grupul independenţilor constituit de domnul Gabriel Oprea. Am plecat din Partidul Social Democrat în luna octombrie a anului trecut şi m-am alăturat politicienilor care au sprijinit candidatura preşedintelui Traian Băsescu pentru un nou mandat", se arată într-o declaraţie a lui Onţanu transmisă, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Primarul Sectorului 2 se declară încrezător în proiectul lui Gabriel Oprea "de a aduce pe scena politică din România o nouă formaţiune politică, de centru-stânga".

"Cred în proiectul domnului Oprea şi al colegilor mei, de a aduce pe scena politică din România o nouă formaţiune politică, de centru-stânga. Sprijin acest proiect cu toate forţele şi sunt alături de independenţii care vor forma acest partid. Politica noastră este interesul naţional şi nu cel politic, iar prioritatea noastră numărul unu este depăşirea crizei economice. Vrem să formăm un partid în care libertatea de dialog şi echipa au un rol foarte important, un partid care îşi respectă întotdeauna promisiunile, un partid echilibrat, cu respect faţă de oameni", se mai arată în declaraţia primarului Sectorului 2.

Onţanu apreciază că "România are nevoie de o bună guvernare, de o administraţie eficientă, de o politică economică coerentă şi de mai puţină încrâncenare, pentru a putea avea stabilitate socială şi politică", iar "statul român trebuie să-i respecte pe funcţionari, pe profesori, pe oamenii care pot fi, în anumite perioade, în situaţii de risc social", apreciază Onţanu.

La rândul său, Gabriel Oprea susţine, într-o declaraţie transmisă MEDIAFAX, că Onţanu va fi ales preşedintele organizaţiei de Bucureşti a viitorului partid.

"Sunt convins că domnul primar va fi ales preşedintele organizaţiei de Bucureşti a partidului nostru. Contăm pe experienţa sa în administraţie, pe profesionalismul său, pe devotamentul dovedit faţă de cetăţean. Este un bun roman pe care dorim să îl avem alături în toate proiectele pentru România", a spus Oprea.

Gabriel Oprea apreciază că "bucureştenii au nevoie de un bun gospodar, aşa cum este Neculai Onţanu, care are proiecte de dezvoltare, derulează programe sociale şi este în permanent dialog atât cu tinerii, cât şi cu pensionarii, cu intelectualitatea Capitalei, dar şi cu oamenii simpli".

"Îl cunosc pe domnul Onţanu de când ocupam funcţia de prefect al municipiului Bucureşti. Am avut întotdeauna o colaborare foarte bună, pentru că în activitatea noastră, amândoi am mers pe principiul că administraţia nu are culoare politică. Am găsit în domnul primar un administrator adevărat, implicat în viaţa oraşului, care a contribuit cu toate forţele la dezvoltarea sectorului, la creşterea calităţii vieţii oamenilor. De aceea a fost ales, din primul tur, pentru al treilea mandat, primarul Sectorului 2", susţine Oprea în declaraţia sa.

Liderul coordonator al grupului independenţilor din Parlament spune că în viitoarea construcţie politică pe care o au în vedere membrii acestui grup, Neculai "Onţanu va avea un rol important, alături de colegii Marian Sârbu, Cristian Diaconescu, Eugen Nicolicea, Liviu Câmpanu, senatorii şi deputaţii grupului independenţilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici