Oprea, despre prelungirea mandatului şefului ANRE: "Într-o astfel de perioadă ai nevoie de stabilitate"

"Revenirea temporară la piaţa reglementată de energie este cea mai bună soluţie pentru a proteja economia şi consumatorii casnici", declară la RFI purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea. El spune despre prelungirea mandatului şefului ANRE că ”într-o astfel de perioadă ai nevoie de stabilitate”.

122 afișări
Imaginea articolului Oprea, despre prelungirea mandatului şefului ANRE: "Într-o astfel de perioadă ai nevoie de stabilitate"

Oprea, despre prelungirea mandatului şefului ANRE: "Într-o astfel de perioadă ai nevoie de stabilitate"

PSD propune în coaliţie reglementarea pieţei de energie, pentru o perioadă limitată. O asemenea măsură ar putea fi pusă în aplicare de la 1 ianuarie anul viitor.

„Este un lucru pe care-l susţinem de mai multă vreme şi credem că este cea mai bună soluţie în această perioadă, pentru a proteja într-adevăr şi economia, dar şi consumatorii casnici şi pentru a avea predictibilitate şi un pic de linişte socială, dacă vreţi, astfel încât consumatorii să ştie, să poată să vadă pe o perioadă de timp care este preţul pe care-l plătesc şi care sunt ofertele pe care le primesc de energie electrică. Cred că este un lucru care poate să facă bine inclusiv furnizorilor din piaţă serioşi, care-şi doresc acest lucru, să ştiţi că este o chestiune care e împărtăşită”, spune Radu Oprea.

El spune despre prelungirea mandatului şefului ANRE că ”într-o astfel de perioadă ai nevoie de stabilitate”.

„Într-o astfel de perioadă ai nevoie de stabilitate, pentru a putea veni cu această reglementare a pieţei şi aceasta este cauza pentru care s-a luat decizia de prelungire a mandatelor. (...) În ultima perioadă, am constatat că lucrurile, în momentul în care s-a schimbat şi cadrul legislativ şi a dat competenţe sporite ANRE-ului, pentru că de foarte multe ori s-a făcut o confuzie referitoare la competenţă, lumea vorbea despre preţul energiei şi acest preţ era stabilit pe Bursă, pe piaţa zilei următoare. Atunci, aici, în această zonă, ANRE-ul, prin liberalizarea despre care vorbeam, nu mai avea competenţă şi producându-se această confuzie referitoare la competenţe, a venit şi acest discurs public referitor la ce poate să facă sau ce nu face ANRE. În ultima perioadă, am constatat că au intrat mai serios şi în tema de controale, de reglementare, dar repet, au şi competenţe sporite prin lege”, adaugă social-democratul.

Mandatele preşedintelui, vicepreşedintelui şi a doi membri din totalul de şapte ai Comitetului de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei au fostr prelungite cu şase luni, potrivit unei decizii luată miercuri de Guvern.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
oprea,
anre,
mandat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici