Oprescu: În 2000, am fost trădat după o înţelegere Năstase-Băsescu

Senatorul independent Sorin Oprescu a declarat, joi, la Realitatea TV, că a fost trădat de către PSD în 2000, când a pierdut alegerile pentru Primăria Capitalei, în urma unei înţelegeri dintre Adrian Năstase şi Traian Băsescu, de "executarea" acesteia ocupându-se Dan Ioan Popescu.

200 afișări
Imaginea articolului Oprescu: În 2000, am fost trădat după o înţelegere Năstase-Băsescu

Oprescu: În 2000, am fost trădat după o înţelegere Năstase-Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă este o speculaţie faptul că, în 2000, când a pierdut alegerile pentru Primăria Capitalei în faţa lui Traian Băsescu, a fost trădat de către propriul partid, Oprescu a răspuns: "Nu a fost nici o speculaţie. Atunci, în urma unei înţelegeri făcute pe de o parte, într-o discuţie care a precedat alegerile, între Traian Băsescu şi Adrian Năstase, despre faptul că aceste două partide (PD şi PSD, n.r.) ar putea să meargă împreună - a fost o discuţie de principiu - după aceea a executat-o, într-o înţelegere directă, Dan Ioan Popescu. A executat această chestiune, a gândit-o, nu ştiu”.

Oprescu a precizat că el nu a ştiu nimic despre aceste lucruri. El a arătat că a aflat despre aceste "murdării" abia după trei ani, respectiv în 2003.

"Eu nu am ştiut atunci absolut nimic. Au trecut trei ani până am aflat toate dedesubturile, toate murdăriile", a arătat Oprescu, precizând că le-a reproşat colegilor de partid aceste lucruri în cadrul instituţional al unui Congres al partidului.

"A existat o discuţie prealabilă despre unirea celor două formaţiuni (înaintea alegerilor locale din 2000, între Traian Băsescu şi Adrian Năstase, n.r.). După care, printr-o înţelegere directă cu preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti (Dan Ioan Popescu, n.r.) s-au petrecut o serie întreagă de lucruri ciudate", a adăugat Oprescu, care a precizat că nu are dovezi materiale în sprijinul afirmaţiilor sale în afara celor 12.000 de voturi anulate atunci, dintre care 11.000 erau ale sale.

"Eu nu cred că am pierdut în 2000", a spus Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici