Oprişan va candida la o funcţie de vicepreşedinte al PSD

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, luni, că va candida la o funcţie de vicepreşedinte al PSD, în cadrul viitorului congres al partidului care va avea loc în 2010, susţinând că "e nevoie de un suflu nou, de sânge proaspăt, în toate activităţile".

17 afișări
Imaginea articolului Oprişan va candida la o funcţie de vicepreşedinte al PSD

Oprişan va candida la o funcţie de vicepreşedinte al PSD (Imagine: Mediafax Foto)

"Voi candida pentru funcţia de vicepreşedinte al PSD la următorul congres", a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan.

Întrebat dacă vor avea loc schimbări la conducerea PSD, din cauza pierderii alegerilor prezidenţiale, preşedintele PSD Vrancea a precizat că schimbări vor avea loc oricum, adăugând că "este nevoie de sânge proaspăt".

"Schimbări se vor produce oricum. E nevoie ca la fiecare ciclu electoral să ne analizăm propria activitate, să vedem ce minusuri am avut, ce plusuri am avut şi în funcţie de asta să operăm în consecinţă. Întotdeauna e nevoie de un suflu nou, de un sânge proaspăt, în toate activităţile", a spus Oprişan.

Referitor la rezultatele obţinute de social-democraţi în Vrancea, Marian Oprişan a spus că este o certitudine faptul că PSD a câştigat alegerile în Vrancea.

"Din punctul nostru de vedere, la nivelul judeţului, am câştigat alegerile, nu le-am piedut. E un rezultat foarte bun. Mi-aş fi dorit ca şi alţi colegi ai mei din judeţele României să fi obţinut aceleaşi rezultate ca şi organizaţia PSD din Vrancea", a precizat liderul PSD Vrancea.

În judeţul Vrancea, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană, a obţinut 55,05 la sută din voturi, în timp ce contracandidatul său, Traian Băsescu a obţinut 44,94 la sută din voturile electoratului.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că în PSD este nevoie de o analiză, atât la nivelul organizaţiilor locale, cât şi la nivel central, în cadrul unui Congres, el apreciind, însă, că nu aceasta este tema în acest moment, ci contestarea rezultatului alegerilor.

"E nevoie de o analiză. Nu e nevoie să cerem în BPN. Asta e firesc pentru orice partid. Dar nu asta e tema acum. Acum este o fază care trebuie parcursă, trebuie terminată. După aceea va trebui să ne aşezăm cum trebuie, şi la nivelul fiecărei organizaţii locale, şi la nivel central, într-un Congres de partid şi trase concluziile cuvenite. Intrăm într-o altă eră politică", a spus Iliescu, înaintea şedinţei BPN al PSD.

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, duminică, la Antena 3, că, în mod normal, locul său este la conducerea PSD, după scrutinul pe care este convins că l-a câştigat, el precizând însă că, dacă PSD îi cere, va demisiona, menţionând ca potenţiali succesori pe Diaconescu, Ponta sau Corlăţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici