Opt candidaţi la Primăria municipiului Satu Mare

Biroul Electoral Municipal (BEM) Satu Mare a înregistrat opt candidaturi pentru funcţia de primar al Primăriei municipiului Satu Mare.

198 afișări
Imaginea articolului Opt candidaţi la Primăria municipiului Satu Mare

Opt candidaţi la Primăria municipiului Satu Mare (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate, miercuri, de BEM, opt candidaţi şi-au depus, până la termenul limită, candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Satu Mare şi 13 partide au depus liste de candidaţi pentru Consiliul Local (CL), în cursa pentru un loc în CL înscriindu-se şi un candidat independent - delegatul sătesc din cartierul Sătmărel.

Primul care şi-a depus candidatura pentru Primăria Satu Mare a fost candidatul PNG, omul de afaceri Ovidiu Grama Marinescu, urmat de candidatul PDL, Ioan Claudiu Ardelean - un jurist în vârstă de 32 de ani. În cursă a intrat apoi şi candidatul Partidului Ecologist din România, Alexandru Olar.

PSD intră în lupta electorală pentru Primăria municipiului Satu Mare cu Dorel Coica, cunoscut ca fiind medicul de familie cu cei mai mulţi pacienţi. Printre candidaţi se află şi actualul primar, Iuliu Ilyes, din partea UDMR, dar şi cumnatul ministrului Ovidiu Silaghi, Adrian Ştef, din partea PNL, acesta fiind vicepreşedinte al Consiliului Judeţean de două luni şi expert în arte marţiale.

La funcţia de primar al muncipiului Satu Mare mai candidează şi directorul editurii Dacia din Cluj Napoca, poetul Ioan Vădan, din partea Partidului Conservator, în timp ce PNŢCD îl are candidat pe Laurenţiu Nistor.

Pentru Consiliul Local Satu Mare au depus liste de candidaţi 13 formaţiuni politice: PNG-CD, PRM, PD-L, Uniunea Democrată a Sovacilor şi Cehilor din România, Partidul României Europene, PSD, UDMR, PNL, PNŢCD, Partidul Ecologist Român, PC, PCM şi Partidul Naţional Creştin Democrat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici