Oradea: 444 de candidaţi pentru alegerile locale

Numărul total al candidaturilor pentru alegerile locale depuse la nivelul municipiului Oradea este de 448, din care unsprezece pentru funcţia de primar şi 437 pentru un fotoliu de consilier local, însă patru candidaturi au fost respinse, reiese din datele remise, miercuri, de Biroul Electoral Oradea.

23 afișări
Imaginea articolului Oradea: 444 de candidaţi pentru alegerile locale

Oradea: 444 de candidaţi pentru alegerile locale

Din totalul candidaturilor depuse pentru Consiliul Local, 432 aparţin reprezentanţilor partidelor politice, cinci fiind depuse de candidaţi independenţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Partidele au depus zece candidaturi pentru funcţia de primar, cel de al unsprezecelea candidat fiind un independent, omul de afaceri Călin Raita. Cei zece candidaţi înregimentaţi politic sunt: Mihai Groza (PDL), Ilie Bolojan (PNL), Rozalia Biro (UDMR), Dan Matei (PSD), Traian Bodea (PC), Mihai Togor (PER), Nicolae Păcală (PNG), Decebal Hanaş (PNŢCD), Mihai Drecin (PRM) şi Ioan Bolojan (Partidul Pensionarilor şi Protecţiei Sociale).

Biroul Electoral Oradea a respins patru din cele 448 de candidaturi depuse, ele aparţinând PNŢCD, PC şi PPPS.

Primele două partide au avut probleme legate de faptul că reprezentanţii lor nu îndeplinesc criteriile privind vârsta minimă a aleşilor, care este 23 de ani. Candidaturile PPPS au fost respinse pentru neîndeplinirea condiţiilor privind declaraţiile de avere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici