Orban: Candidatura lui Cataramă nu face bine, percepţia sa despre interesul PNL e complet străină

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, că, în opinia sa, candidatura lui Cataramă nu face bine din cauza ieşirii sale publice înainte de prezidenţiale, când a spus că Antonescu va scoate un scor de 5%, menţionând că percepţia lui Cataramă e complet străină de interesul PNL.

17 afișări
Imaginea articolului Orban: Candidatura lui Cataramă nu face bine, percepţia sa despre interesul PNL e complet străină

Orban: Candidatura lui Cataramă nu face bine, percepţia sa despre interesul PNL e complet străină (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă ia în calcul un tandem cu Viorel Cataramă, Orban a replicat: "Şi tăcerea e un răspuns".

"Dar pot să rememorez aşa o situaţie interesantă, tot după venirea domnului Stolojan, am canddiat la preşedinţia PNL Bucureşti, unde am fost ales preşedinte al PNL Bucureşti şi domnul Cataramă a fost ales vicepreşedinte al PNL Bucureşti. Atunci am avut o înţelegere. Eu aveam intenţia să candidez la Primăria Capitalei, iar domnul Cataramă avea intenţia să candideze la Parlament. În mod evident, în 2003, când au început procedurile de desemnare a candidatului la primar înainte de încheierea alianţei cu PD, domnul Cataramă şi-a anunţat intenţia de a candida şi la Primăria Capitalei. Cu toate acestea, deşi nu am reuşit până la urmă, eu l-am susţinut pe domnul Cataramă ca să fie pe un loc eligibil în 2004, de le listele pe Bucureşti ale PNL, pentru că pentru mine cuvântul dat e o obligaţie care trebuie respectată", a spus Orban.

El a subliniat, însă că, în opinia sa, candidatura lui Viorel Cataramă nu face bine, în condiţiile în care acesta i-a cerut lui Antonescu să se retragă din cursa pentru prezidenţiale şi să se alieze cu Traian Băsescu sau cu Mircea Geoană.

"Cred că nu face bine candidatura domnului Cataramă, dintr-o singură perspectivă. Dacă ar fi tăcut înaintea alegerilor prezidenţiale, poate că putea să candideze, dar în momentul în care ieşi înainte de prezidenţiale în public şi îi ceri lui Crin Antonescu să se retragă pentru că va scoate un scor de sub 5% şi îi ceri să se alieze fie cu Băsescu, fie cu PSD-ul, mi se pare că percepţia lui asupra interesului PNL este complet străină faţă de interesul adevărat al PNL", a conchis liderul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici