Orban: Cerem demiterea Robertei Anastase şi suspendarea ministrului Ridzi

Liderul liberal Ludovic Orban a declarat, luni, că PNL cere demiterea din funcţie a preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase precum şi suspendarea din funcţie, de către preşedintele Traian Băsescu, a ministrului Tineretului, Monica Iacob Ridzi.

13 afișări
Imaginea articolului Orban: Cerem demiterea Robertei Anastase şi suspendarea ministrului Ridzi

Orban: Cerem demiterea Robertei Anastase şi suspendarea ministrului Ridzi (Imagine: Mediafax Foto)

"Solicităm conducerii PDL să o demită pe doamna Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru obstrucţionarea Justiţiei prin ţinerea la sertar, pe o perioadă de peste 35 de zile, a dosarului domnului Năstase, a solicitării procurorului general în cazul domnului Năstase şi de asemenea adresăm procurorului general şi Parchetului un avertisment prin care le cerem să acţioneze în conformitate cu Constituţia şi cu legile ţării şi cu toate principiile de drept care guvernează activitatea Justiţiei", a susţinut prim-vicepreşedintele PNl Ludovic Orban.

Liderul liberal a menţionat că PNL îi cere şefului statului să acţioneze ca în cazul ministrului Atanasiu şi să o suspende din funcţie pe ministrul Ridzi.

"Am fost informaţi că procurorul general a trimis către conducerea Camerei Deputaţilor o scrisoare prin care informează că au demarat cercetări prealabile în cazul afacerii scenelor achiziţionate de ministra Tineretului şi Sportului, doamna Ridzi. În conformitate cu atitudinea pe care a manifestat-o domnul Băsescu în situaţii similare, şi aduc aminte de cazul ministrului Atansiu, solicităm preşedintelui Băsescu s-o suspende din funcţie pe doamna ministră Ridzi", a spus Orban.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a solicitat Camerei Deputaţilor, luni, să ia act de încetarea de drept a anchetei parlamentare, ca urmare a declanşării procedurilor judiciare penale de către DNA în 23 iunie pentru verificarea sumelor cheltuite de "Ziua Tineretului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici