Orban, despre OUG 114: Trebuie abrogate prevederile legate de energie, domeniul bancar

Ludovic Orban a declarat că la OUG 114 trebuie abrogate reglementările legate de domeniul energiei, cu o perioadă de tranziţie de maxim 9 luni, cele privind domeniul financiar-bancar şi cele legate de comunicaţii. El a spus că Fondul de Dezvoltare şi Investiţii e „o minciună gogonată”.

1347 afișări
Imaginea articolului Orban, despre OUG 114: Trebuie abrogate prevederile legate de energie, domeniul bancar

Orban, despre OUG 114: Trebuie abrogate prevederile legate de energie, domeniul bancar

„Ordonanţa de urgenţă 114 pe scurt. Evident trebuie abrogate reglementările din domeniul energiei, în schimb cu o perioadă de tranziţie care trebuie să permită companiilor, de şase, maxim nouă luni de zile. Trebuie abrogate prevederile, şi asta susţinem, legate de domeniul financiar-bancar, legate de comunicaţii”, a afirmat Ludovic Orban, marţi seara, la Digi 24, întrebat ce se va schimba la OUG 114.

„De asemenea, prevederile legate de Pilonul II de pensii. FDI-ul e o minciună gogonată, o poveste. Au dat drumul la proceduri de licitaţie pentru semnarea de contracte în valoare de aproape 400 de milioane pe aşa-zisul Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, în condiţiile în care ei nu au niciun ban. Pe ce bani din pix, pe promisiuni neonorate?”, a completat premierul desemnat.

Liderul PNL a mai spus că trebuie oprită plafonarea indemnizaţiilor pentru persoanele persecutate politic sau academicieni.

„Trebuie oprită plafonarea. Prin OUG 114 au fost plafonate indemnizaţiile până în 2022, indemnizaţii care privesc persoane persecutate politic, deţinuţii politici, indemnizaţiile academicienilor. A fost aşa parcă o răutate gratuită împotriva unor categorii pe care probabil pesediştii le urăsc”, a conchis Orban.

Taguri:
orban,
oug 114,
abrogări

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici