Orban, despre redeschiderea teraselor. Executivul se reuneşte luni pentru a emite hotărârea

  • Guvernul instituie noua stare de alertă, cea care permite amendarea celor care încalcă regulile
  • Orban te anunţă va nu va permite redeschiderea teraselor
  • Executivul se reuneşte luni dimineaţă pentru a emite hotărârea
5102 afișări
Imaginea articolului Orban, despre redeschiderea teraselor. Executivul se reuneşte luni pentru a emite hotărârea

Orban, despre deschiderea teraselor. Executivul se reuneşte marţi pentru a emite hotărârea

De luni vom avea stare de alertă în baza legii votată în Parlament, care introduce şi amenzi pentru cei care nu respectă regulile. Potrivit legii, amenzile pentru nerespectarea regulilor 500 şi 15.000 de lei. Pentru deplasarea în afară localităţii fără declaraţie pe propria răspundere, rişti amendă între 500 şi 2.500 lei, în timp pe pentru organizarea de mitinguri, dar amenda poate ajunge şi la 15.000 pentru organizarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri, în spaţii deschise.

„Odată cu instituirea stării de alertă în baza legii, practic avem toate instrumentele legale pentru a ne asigura de respectarea legii”, a afirmat premierul.

Când vine vorba, însă, despre deschiderea teraselor, lucru posibil în condiţiile legii, Orban spune că nu se poate.

„În art. 8 din lege, alin.1, există posibilitatea de a menţine terasele închise şi le vom ţine închise”, a spus Orban.

El a anunţat că luni dimineaţa, de la ora 07.30 va avea loc şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, iar de la ora 8.00 se va reuni guvernul pentru a aproba hotărârea pentru instituirea stării de alertă, potrivit legii aprobată de Legislativ.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici