Orban nu comentează iniţiativa lui Fenechiu, Stroe spune că liberalul a greşit

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că nu comentează demersul lui Relu Fenechiu, menţionând că subiectul ar putea fi discutat luni în BPC dacă acesta doreşte o discuţie, secretarul general Radu Stroe declarându-se însă suprins şi mâhnit de intenţia lui Fenechiu.

20 afișări
Imaginea articolului Orban nu comentează iniţiativa lui Fenechiu, Stroe spune că liberalul a greşit

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Nu comentez orice declaraţie pe care o dă un coleg de partid. Orice iniţiative trebuie prezentate forurilor statutare ale partidului. Partidul este o instituţie în care deciziile se iau în forurile sale de conducere", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ludovic Orban, întrebat despre afirmaţiile lui Fenechiu potrivit cărora va cere luni premierului Emil Boc şi preşedintelui Traian Băsescu, printr-o scrisoare deschisă, să facă publică oferta pentru intrarea PNL la guvernare.

Liderul PNL a menţionat că "prioritatea PNL în acest moment este implicarea în corectarea gravelor deficienţe ale bugetului prezentat de Guvernul Boc şi susţinerea principalelor amendamente ale liberalilor privitoare la eliminarea impozitului forfetar, reducerea fiscalităţii, reducerea cu 10% a CAS-ului şi stabilirea punctului de pensie la 45%.

Întrebat dacă subiectul va fi discutat de BPC, Orban a spus că ar putea fi discutat dacă Relu Fenechiu doreşte să propună o discuţie.

El a ţinut să menţioneze însă că "relaţiile între partide sunt relaţii instituţionale".

Radu Stroe consideră că Fenechiu a greşit

La rândul său, secretarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat, la Realitatea Tv, că gestul lui Fenechiu este "surprinzător".

"Ce văd astăzi mă mâhneşte, dar eu sunt convins că domnul Relu Fenechiu va mai analiza o dată ideea asta cu scrisoarea", a opinat Radu Stroe.

El a mai spus că îi recomandă lui Fenchiu să propună ceea ce doreşte să le scrie liderilor PDL în forurile PNL, conchizând că, în opinia sa, Relu Fenechiu a greşit prin această intenţie personală de a cere o ofertă de guvernare.

"Dacă un membru de partid, fie el şi preşedintele PNL, dacă doreşte să propună o schimbare de ordin strategic, tactic, o propunere concretă nu are decât să vină în forurile partidului şi să spună eu vreau asta, ceea ce-i sugerez şi colegului meu. Prin urmare lucrurile sunt clare: a greşit. Asta e", a conchis Stroe.

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, sâmbătă, că le va cere luni premierului Emil Boc şi preşedintelui Traian Băsescu, printr-o scrisoare deschisă, să facă publică oferta pentru intrarea PNL la guvernare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici