Orban: Nu iau în serios declaraţia lui Băsescu despre posibilitatea de a nu mai candida

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, că nu ia în serios declaraţia şefului statului privind posibilitatea de a nu candida pentru un nou mandat, adăugând că Traian Băsescu ar putea decide să nu mai candideze doar dacă nu ar mai avea şanse să fie reales.

19 afișări
Imaginea articolului Orban: Nu iau în serios declaraţia lui Băsescu despre posibilitatea de a nu mai candida

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă crede că şeful statului va candida pentru un nou mandat, liderul PNL a răspuns că "este problema lui Băsescu". "Asta e problema lui. Numai că va trebui să spună ce a făcut în ultimii cinci ani, iar ca răspuns la această întrebare, părerea mea este că nu are decât şansa unei tăceri prelungi", a spus Orban.

Liderul PNL a menţionat că nu ia în serios declaraţia şefului statului, menţionând că aceasta crează o falsă dezbatere şi că Băsescu va decide să nu mai candideze doar atunci când va fi convins că nu va mai fi reales.

"Nu iau în serios. Băsescu va fi forţat să nu candideze, numai dacă va avea convingerea că nu are şanse să se realeagă. Asta va sta la baza deciziei de a candida sau de a nu mai candida. Dacă are 20% şanse, probabil că va candida. Asta e o dilemă indusă pentru a crea o falsă dezbatere în societate. Realitatea de zi cu zi e foarte clară: prăbuşire economică, închideri de firme, şomaj peste 10%, iar în administraţie este un haos cum nu a exsitat niciodată", a conchis Orban.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, că ia în analiză "în mod deosebit" posibilitatea de a nu candida pentru un nou mandat, precizând însă că nu s-a hotărât până la acest moment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici