Orban nu uită şi nu iartă cine l-a eliminat: Preferinţa pentru colegul şi prietenul meu Florin Cîţu, premier, a aparţinut USR PLUS

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune încă o dată, sâmbătă, că Florin Cîţu rămâne varianta de premier pe care o susţine partidul. Mai mult, atunci când s-a făcut coaliţia, preferinţa pentru Florin Cîţu premier a aparţinut chiar celor de la USR PLUS, care acum vor schimbarea sa.

5274 afișări
Imaginea articolului Orban nu uită şi nu iartă cine l-a eliminat: Preferinţa pentru colegul şi prietenul meu Florin Cîţu, premier, a aparţinut USR PLUS

Orban nu uită şi nu iartă cine l-a eliminat: Preferinţa pentru colegul şi prietenul meu Florin Cîţu, premier, a aparţinut USR PLUS

Ludovic Orban a scris, sâmbătă, pe Facebook, faptul că trebuie să meargă mai departe coaliţia de guvernare.

În ceea ce priveşte condiţiile puse de USR PLUS, de schimbare a lui Florin Cîţu, Orban spune că PNL nu va fi de acord.

„Coaliţia a stabilit candidatul la funcţia de prim-ministru, chiar aş putea să spun că preferinţa pentru colegul şi prietenul meu, Florin Cîţu, în poziţia de premier, i-a aparţinut USR-PLUS. Nu poţi să schimbi premierul numai pentru că nu-i convine unui partid din coaliţie, că a fost schimbat un ministru lipsit de performanţă, în mod evident, căruia opinia publică i-a apreciat în mod negativ gafele şi lipsa de performanţă. Aşteptăm nominalizarea unui ministru care să facă lucrurile care, într-adevăr, sunt foarte importante”, spune Orban.

Acesta avertizează că „nu e o chestiune de moft”, ci este obligaţia premierului de a revoca din funcţie orice ministru care atacă premierul.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a solicitat partenerilor de guvernare de la USR-PLUS să renunţe la orgolii şi vedetisme şi le-a transmis că orice ministru care va ataca premierul va păţi la fel ca Voiculescu. Reacţia lui Ludovic Orban a venit după demiterea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătăţii şi a a criticilor aduse de miniştrii USR PLUS la adresa premierului Florin Cîţu. „Să-şi scrie demisia”, a spus Ludovic Orban.

După alegerile generale din 6 decembrie care nu au dat un câştigător majoritar, USR PLUS a respins varianta ca Ludovic Orban să mai fie premier: „Nu răspunde aşteptărilor electoratului de centru-dreapta care îşi doreşte un nou început şi o guvernare cu mandat reformist”, a transmis USR PLUS, la acel moment. 

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a avut cuvinte de laudă, în urmă cu două zile, faţă de preşedintele PNL, Ludovic Orban, în criza Voiculescu. El a afirmat despre preşedintele PNL că este un „partener de nădejde” şi un politician „flexibil” şi „cu fler”. Aceasta, în condiţiile în care varianta Ludovic Orban premier a devenit dezirabilă pentru USR PLUS, deşi în urmă cu 4 luni o respingea vehement.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
cîţu,
usr plus

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici