Video Orban: Toate funcţiile de conducere din PNL Bucureşti se vacantează

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, duminică, la finalul şedinţei BPC, că toate funcţiile de conducere de la nivelul PNL Bucureşti se vacantează, urmând să se decidă o formulă de coordonare a organizaţiei, în care se va implica liderul liberal Călin Popescu Tăriceanu.

28 afișări

Orban a precizat că Biroul Politic Central (BPC) a decis să propună Delegaţiei Permanente, care se va reuni în scurt timp, dizolvarea conducerilor filialelor din sectoarele 2, 3, 4 şi 5.

El a explicat că, prin dizolvarea acestora, practic se dizolvă şi Consiliul de coordonare al PNL Bucureşti, astfel că toate funcţiile de conducere de la nivelul organizaţiei se vacantează.

Ludovic Orban a mai spus că, dacă Delegaţia Permanentă aprobă această propunere a BPC, urmează să se stabilească o conducere interimară la nivelul PNL Bucureşti, în care se va implica liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu.

"În privinţa Bucureştiului, s-a hotărât ca BPC să propună dizolvarea conducerii filialelor a patru sectoare: 2, 3, 4 şi 5. Ca urmare a dizolvării acestor sectoare şi a dispariţiei a patru funcţii din Consiliul de coordonare pe Bucureşti, întregul consiliu îşi încetează activitatea. Preşedintele partidului împreună cu mine şi cu ceilalţi colegi vom stabili o structură interimară care să coordoneze filialele din Bucureşti. De asemenea, vor fi numite conduceri interimare la toate cele patru sectoare la care s-a decis...", a afirmat Ludovic Orban.

"Ca urmare a dizolvării Consiliului de coordonare prin dispariţia celor patru preşedinţi, practic toate funcţiile de la nivelul Consiliului de coordonare al Bucureştiului se vacantează, ca o consecinţă a dizolvării celor patru sectoare. Se va numi la prima reuniune a Biroului sau poate la Delegaţia Permanentă o formulă de coordonare în care Călin Popescu Tăriceanu se va implica direct, care să îmbunătăţească performanţa în Bucureşti", a adăugat Ludovic Orban.

Întrebat dacă este mulţumit de această decizie, el a spus că "este mult mai importantă unitatea PNL", menţionând că decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, la propunerea seniorului Mircea Ionescu Quintus, care "a demonstrat înţelepciune".

"În această formulă se poate spune că am şi eu de pierdut, dar are de câştigat PNL. Oricum, sunt hotărât să pun în continuare umărul la dezvoltarea organizaţiilor din Bucureşti şi la pregătirea unei performanţe electorale la nivelul Bucureştiului cum nu a avut niciodată PNL", a mai spus Orban.

Ludovic Orban a mai declarat că a ajuns la o soluţie de compromis cu Tăriceanu.

"Nu am făcut niciun pas înapoi, nici premierul Tăriceanu nu a făcut niciun pas înapoi. Am reuşit să găsim o soluţie pe care să o acceptăm amândoi şi care să ducă la reunirea tuturor forţelor şi liderilor din PNL pentru a ridica Bucureştiul şi pentru a-l aduce la o performanţă remarcabilă", a susţinut vicepreşedintele PNL.

Liderul liberal a admis, totuşi, că a făcut "un mic pas înapoi" prin acceptarea acestei decizii, dar a menţionat că s-a ţinut de cuvânt în ceea ce priveşte decizia de a nu-şi prezenta demisia, pe motiv că îşi menţine aceeaşi percepţie asupra scorului înregistrat la alegeri în Bucureşti.

"Se poate spune că am făcut şi un pas înapoi, un pas foarte mic, pentru că pun deasupra imaginii şi intereselor mele personale obiectivele de ansamblu ale PNL. (...) Nu mi-am prezentat demisia, m-am ţinut de cuvânt şi în ceea ce priveşte demisia, şi în ceea ce priveşte percepţia pe care o am, şi anume aceea că felul în care am dus această campanie pe Bucureşti, chiar dacă din punct de vedere cantitativ nu a adus scorul pe care mulţi îl aşteptau, din punct de vedere calitativ a îmbunătăţit considerabil percepţia bucureştenilor asupra PNL şi asupra mea ca lider politic al PNL", a spus Orban.

Întrebat dacă va candida din nou pentru funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti, el a evitat să dea un răspuns tranşant, menţionând că PNL se pregăteşte pentru alegerile generale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici