Orban va propune schimbarea lui Morega de la conducerea filialei Gorj

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că va propune, la şedinţa Consiliului Naţional Executiv, schimbarea lui Dan Ilie Morega din funcţia de preşedinte al filialei Gorj, pe care o deţine interimar, secretarul general al formaţiunii, Radu Stroe, având la rândul său o poziţie tranşantă.

28 afișări
Imaginea articolului Orban va propune schimbarea lui Morega de la conducerea filialei Gorj

Orban va propune schimbarea lui Morega de la conducerea filialei Gorj (Imagine: Florinel Gureanu/Mediafax Foto)

Liderul PNL Gorj, deputatul Dan Ilie Morega, a declarat, miercuri, că fostul şef de campanie electorală al lui Traian Băsescu în Gorj, Ionel Manţog, membru în conducerea PDL Gorj, a participat, marţi seară, la o şedinţă a Biroului Politic al filialei judeţene liberale. Potrivit preşedintelui PNL Gorj, Manţog a fost invitat la şedinţa liberalilor pentru a avea posibilitatea să discute cu aceştia în mod direct despre intenţia PNL şi PDL Gorj de a forma o majoritate politică în Consiliul Judeţean şi în diferite consilii locale din judeţ.

"Nu am toate informaţiile, dar dacă este adevărat... Eu îl cred pe domnul Morega, dar dacă a făcut treaba asta însemnă că poate să plece, fără discuţie, de la conducerea PNL Gorj. (...) Mi se pare condamnabil. De ce să mergem în judeţe fiecare cum ne trece prin minte? Putem să facem tot felul de înţelegeri, transparente, dar nu să să facem vizite la sediile partidelor şi eu ştiu ce să mai discutăm pe acolo" a declarat, la Antena 3, Radu Stroe, secretarul general al formaţiunii.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a spus, la Antena 3, că va propune la Consiliului Naţional de la sfârşitul săptămânii, schimbarea lui Morega din funcţia pe care o deţine ca interimar la filiala Gorj.

Liberalii organizează, la sfârşitul acestei săptămâni, la Poiana Braşov, o serie de reuniuni ale conducerii partidului.

Democrat-liberalul Ionel Manţog a precizat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că a participat la şedinţa Biroului Politic al PNL Gorj pentru a le arăta liberalilor că PDL Gorj doreşte o colaborare cu ei şi formarea unei majorităţi în Consiliul Judeţean.

"Prezenţa mea a fost necesară pentru a marca seriozitatea demersului pe care îl avem în negocierile cu liberalii, noi dorind să formăm o nouă majoritate în Consiliul Judeţean. Discuţiile pe această temă au început înainte de şedinţa de vinerea trecută a Consiliului Judeţean şi dorim să arătăm că nu am început aceste negocieri doar pentru a pierde sau câştiga o funcţie de vicepreşedinte", a spus Manţog.

PSD a câştigat vinerea trecută funcţia de vicepreşedinte al Consiliul Judeţean, liberalul Radu Angheloiu, vicepreşedinte al CJ Gorj, fiind acuzat de colegii săi de partid că a fost singurul dintre consilierii PNL care a votat alături de social-democraţi pentru ca aceştia să aibă majoritatea.

Situaţia lui Angheloiu după votul respectiv a fost analizată la şedinţa Biroului Politic al PNL Gorj, Dan Ilie Morega precizând că este luată în discuţie varianta excluderii acestuia din partid în următoarea şedinţă a Delegaţiei Permanente.

"Am format o comisie în interiorul partidului care să meargă şi să discute cu el pentru că a promis că va respecta această majoritate dintre PNL şi PDL şi el a votat cu PSD. El e singurul liberal care e în majoritate alături de PSD, deşi la partid Delegaţia Permanentă a filialei a votat cu unanimitate pentru colaborare cu PDL", a declarat Morega.

La rândul său, Radu Angheloiu a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu a încălcat niciun protocol, între PNL şi PDL Gorj neexistând vreun document semnat pentru o colaborare în Consiliul Judeţean. Acesta a afirmat că nu se teme pentru o eventuală excludere din partid, menţionând că nu există argumente pentru o asemenea decizie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici