Orban: Voi prezenta o listă a Cabinetului numai după o decizie în PNL şi discuţiile cu alte partide

Ludovic Orban a declarat, la finalul consultărilor de la Cotroceni, că o listă a noului Cabinet va fi făcută publică numai după ce va exista o decizie în forurile statutare ale PNL şi după ce vor fi purtate discuţii cu alte partide.

229 afișări
Imaginea articolului Orban: Voi prezenta o listă a Cabinetului numai după o decizie în PNL şi discuţiile cu alte partide

Orban: Voi prezenta o listă a Cabinetului numai după o decizie în PNL şi discuţiile cu alte partide

„Am prezentat preşedintelui României Klaus Iohannis mandatul acordat de PNL, în cadrul consultărilor constituţionale, după căderea Guvernului PSD. Poziţia PNL e foarte clară. În cazul în care există posibilitatea unui acord pentru anticipate, noi susţinem revenirea la popor, încredinţarea cât mai rapidă cetăţenilor români a posibilităţii de a decide un nou Parlament. În cazul în care nu e posibil acest lucru şi dacă ioahnnis ne solicită să formeze guvernul, PNL este pregătit să formeze un guvern în jurul PNL. Voi prezenta public o listă a Cabinetului numai după numai după o decizie a forului statutar al PNL şi a discuţiilor cu alte partide”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul consultărilor de vineri la Cotroceni, cu Klaus Iohannis.

Întrebat dacă PNL e dispus să formeze un Guvern cu PMP, UDMR, Ludovic Orban a răspuns: „Suntem la debutul consultărilor. Vom urmări poziţiile exprimate de partidele politice. Sigur că din partea noastă există disponibilitate la dialog, cooperare, noi ne dorim ca formaţiunile politice care au contribuit la căderea PSD să continue un proiect comun”.

Chestiona dacă PNL ar fi de acord să facă parte din Guvern şi cei din Pro România, Orban a replicat: „Am văzut că au alte planuri pe moment. Vom vedea”.

Taguri:
orban,
pnl,
consultări

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici