Ordonanţă pentru protejarea monumentelor istorice, adoptată de Guvern

Guvernul a adoptat miercuri Ordonanţa ce prevede protejarea monumentelor istorice, eficientizarea procesului de protejare a acestora prin introducerea posibilităţii de notificare publică a deciziilor de clasare de urgenţă, spune ministrul Culturii, Raluca Turcan.

548 afișări
Imaginea articolului Ordonanţă pentru protejarea monumentelor istorice, adoptată de Guvern

Actul normativ propus de Ministerul Culturii prevede, de asemenea, o extindere a surselor de finanţare pentru Institutul Naţional al Patrimoniului, pentru a diversifica portofoliul de investiţii ce pot fi realizate.

„În felul acesta, vom putea demara un program de intervenţie pentru restaurare a caselor memoriale şi alte clădiri monument istoric. În România, investiţia în patrimoniul construit este extrem de necesară, iar prin sprijin concret din partea statului, aceste finanţări vor ajuta la salvarea şi protejarea clădirilor monument istoric pe termen mediu şi lung”, spune ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici