Organizarea alegerilor în diasporă, sub semnul întrebării. „S-ar putea să rămânem cu plicurile blocate în anumite aeroporturi”

  • Românii din diasporă vor întâmpina greutăţi pentru a participa la alegerile parlamentare din acest an
  • Canada, Olanda şi Austria nu vor permite organizarea secţiilor de votare pe teritoriul său, iar alte state dau semnale similare
  • Unica soluţia a autorităţilor este votul prin corespondenţă, care este însă nepopular printre români
  • Votul prin corespondenţă poate fi compromis de un val nou al pandemiei
526 afișări

Eugen Terteleac a votat la toate alegerile organizate în diasporă de către statul român. Anul acesta însă pandemia ar putea să-i limiteze dreptul să-şi aleagă reprezentaţii în Parlament. Mai multe state au anunţat că nu vor permite deschiderea secţiilor de votare pentru a evita aglomeraţiile de oameni. Dacă eşti în diasporă soluţia pe care ţi-o propune Constantin Mituleţu, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, este votul prin corespondenţă. Această formă de vot însă nu este foarte populară. Până acum, pe site-ul vot străinatate.ro s-au înregistrat să-şi primească plicurile cu buletinele de vot puţin peste 1100 de români. Mai mult, există posibilitatea ca un nou val al pandemiei să compromită chiar şi votul prin corespondenţă.

„Dacă în acest moment 20 de state ne introduc interdicţii cetăţenilor români, vă închipuiţi că şi la secţiile de votare vom avea probleme cu înfiinţarea, în primul rând, şi ulterior cu funcţionarea acestora. Şi repet, sunt deja probleme în Canada, Olanda, Austria”, a declarat Constantin Mituleţu Buică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente.

„Dacă ne trezim cu un nou val al epidemiei s-ar putea să rămânem cu plicurile blocate în anumite aeroporturi. În momentul acesta sunt foarte multe necunoscute”, a spus şi Septimius Pârvu, expert electoral.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici