Ovidiu Raeţchi îi cere ministrului de Interne să publice documentele din referitoare la protestul din 10 august

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor Ovidiu Raeţchi i-a cerut miercuri ministrului de Interne, Carmen Dan, să publice pe site-ul ministerului documentele referitoare la protestul din 10 august, în contextul în care aceasta a afirmat că dosarul a fost desecretizat.

445 afișări
Imaginea articolului Ovidiu Raeţchi îi cere ministrului de Interne să publice documentele din referitoare la protestul din 10 august

Ovidiu Raeţchi îi cere ministrului de Interne să publice documentele din referitoare la protestul din 10 august

”Am citit cu surprindere afirmaţiile dvs. conform cărora toate documentele privind represiunea din 10 august sunt desecretizate. Dacă acest lucru este adevărat, de ce nu le-aţi prezentat public, aşa cum aţi promis imediat după agresiunile jandarmilor din vara anului trecut? De ce nu avem până acum o conferinţă de presă pe acest subiect? Susţineţi că <absolut toate documentele sunt desecretizate şi puse la dispoziţia atât a Parchetului General, cât şi a celor două comisii şi asta se întâmplă încă de la sfârşitul lunii ianuarie> - dar acest lucru este o minciună, documentele fiind puse la dispoziţia comisiilor parlamentare într-un regim secretizat”, a declarat Ovidiu Raeţchi, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.Î

El i-a cerut miercuri ministrului de Interne, Carmen Dan, să publice pe site-ul ministerului documentele din dosarul referitor la protestul din 10 august.

”Dacă lucrurile stau altfel, vă solicit doamnă Dan să publicaţi chiar astăzi pe site-ul Ministerului de Interne şi prin intermediul unui comunicat de presă raportul nesecret privind represiunea din 10 august. Îi rog şi pe jurnalişti ca, în baza dispoziţiilor legale privind documentele publice, să vă solicite dosarul 10 august. Este important ca opinia publică să afle cine sunt cei responsabili pentru abuzurile şi violenţele Jandarmeriei îndreptate împotriva protestatarilor paşnici. Încetaţi să tergiversaţi aflarea adevărului şi să îi protejaţi pe cei responsabili pentru represiunea de pe 10 august 2018”, a adăugat liberalul.

Declaraţia acestuia vine în contextul în care Carmen Dan a declarat nu vede nicio piedică în ancheta privind protestul din 10 august 2018, mai ales pentru că instituţia pe care o conduce a desecretizat toate documentele ce vizează evenimentul şi le-a pus la dispoziţia Parchetului General.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici