Păcuraru: Autorii ordinului doar au transpus definiţia sintagmei "venit salarial brut realizat"

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a declarat, luni, că specialiştii din minister care au redactat ordinul privind impozitarea cadourilor doar au transpus prevederile Codului Fiscal în ceea ce priveşte "venitul salarial brut realizat", dar că este dreptul premierului să-l mustre pentru acest ordin.

5 afișări
Imaginea articolului Păcuraru: Autorii ordinului doar au transpus definiţia sintagmei "venit salarial brut realizat"

Păcuraru: Autorii ordinului doar au transpus definiţia sintagmei "venit salarial brut realizat"

"Este dreptul primului-ministru să mustre sau să sancţioneze. S-a creat o confuzie şi atunci rămâne Codul Fiscal în vigoare. Mă tem că acest Cod Fiscal va fi mai greu de suportat de angajator, decât prevederile din ordin", a declarat Păcuraru, după şedinţa conducerii PNL.

El a mai spus că va analiza împreună cu cei care au lucrat acest ordin dacă au fost sau nu în eroare, după care va lua o decizie în privinţa sancţionării acestora.

"Cert este că ei sunt nişte tehnicieni care nu fac politică. Au citit ce scria în Codul Fiscal şi au trecut în ordin. Pentru că este şi o dimensiune politică şi una imagistică în acest subiect, înseamnă că sunt vinovaţi. Ei nu fac campanii de imagine. Ei au pus în ordin definiţia sintagmei «venit salarial brut realizat». Dacă voi ajunge la concluzia că există o neglijenţă, o neatenţie sau un lucru care le-a scăpat, atunci vor fi sancţionaţi", a declarat ministrul Muncii.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, la finalul şedinţei conducerii PNL, că i-a cerut ministrului Muncii, Paul Păcuraru, să îi "penalizeze" pe funcţionarii care au elaborat ordinul privind impozitarea cadourilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici