Păcuraru către senatori: Nu am o problemă juridică, votaţi pentru începerea urmăririi

Senatorul PNL Paul Păcuraru a cerut, marţi, plenului Senatului să voteze pentru începerea urmăririi penale împotriva sa, el declarându-se convins că nu are "nicio problemă juridică", dosarul său fiind iniţiat de procurori care au încercat să forţeze martorii să facă anumite declaraţii.

16 afișări
Imaginea articolului Păcuraru către senatori: Nu am o problemă juridică, votaţi pentru începerea urmăririi

Păcuraru către senatori: Nu am o problemă juridică, votaţi pentru începerea urmăririi (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu am o problemă juridică şi voi demonstra acest lucru. Nu am niciun fel de rezervă în a vă solicita, şi sper să fiu şi convingător, să votaţi pentru aprobarea cererii de începere a urmăririi penale", a spus ministrul Muncii, Paul Păcuraru, de la tribuna Senatului.

El a susţinut că nu contestă dreptul DNA de "a fi suspicioasă", dar nu înţelege de ce procurorii au încercat să forţeze unii martori să facă declaraţii neconforme cu realitatea.

"Suntem în Kafka, în plin suprarealism", s-a plâns Păcuraru, revoltat de lipsa de fundament a acuzelor împotriva sa.

Păcuraru a spus că i s-a instrumentat acest dosar de corupţie pentru că, după ce a fost numit ministru, a deranjat "muşuroiul" intereselor care vizau dosarele pentru munca în străinătate.

Potrivit ministrului Muncii, după ce s-a înfiinţat Departamentul pentru munca în străinătate, în paralel cu această instituţie s-a dezvoltat o "reţea de afaceri" bazată pe societăţi care aveau în acţionariat "acelaşi grup de interese".

"Oamenii erau dirijaţi către societăţi unde trebuiau să li se facă vizita medicală, să facă examenul psihologic, să li se facă fotografii şi aşa mai departe. Românii erau spoliaţi", a explicat Păcuraru.

"Am 38 de ani de activitate şi nimeni nu a avut vreo sesizare sau plângere împotriva mea. Subit mi s-au făcut 11 dosare, pentru simpla calitate de ministru pe care o am. Mai am doar acest mare dosar al aşa-zisei marii corupţii din România", a spus senatorul PNL.

El a întrebat, însă, cine va răspunde pentru "imensa harababură din acest dosar, pentru irosirea resurselor materiale şi administrative, pentru imensa cheltuială de bani şi timp".

"Continuăm să risipim resurse pentru că cineva aşa vrea", a mai spus Păcuraru.

El şi-a avertizat colegii senatori că fiecăruia dintre ei i se poate instrumenta un dosar "pentru simplul motiv că primiţi telefoane şi că nu poţi să nu răspunzi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici