Păcuraru: Din faptul că Morega vorbeşte urât, DNA trebuia să vadă că nu am o înţelegere cu el

Ministrul Muncii Paul Păcuraru a declarat, miercuri, că cei de la DNA ar fi trebuit să îşi dea seama că nu a avut nicio înţelegere cu Ilie Morega din faptul că în toate convorbirile telefonice interceptate acesta vorbeşte urât despre el, atitudine care trădează lipsa oricărei înţelegeri.

18 afișări
Imaginea articolului Păcuraru: Din faptul că Morega vorbeşte urât, DNA trebuia să vadă că nu am o înţelegere cu el

Păcuraru: Din faptul că Morega vorbeşte urât, DNA trebuia să vadă că nu am o înţelegere cu el (Imagine: Mediafax Foto)

"Tocmai din discuţiile avute cu Ilie Morega rezultă clar că nu aveam nicio înţelegere cu el. În toate înregistrările telefonice între Morega şi Romanescu, liderul PNL Gorj vorbeşte foarte urât şi cei de la DNA trebuia să îşi dea seama că nu aveam nicio înţelegere cu el. Eu nu am nicio responsabilitate despre cum vorbeau între ei şi Morega nu pomeneşte niciodată că ar fi avut vreo îneţelgere cu mine, foloseşte doar expresii de genul «m-am urcat pe el», «l-am făcut». În primul rând atitudinea lui trădează lipsa oricărei înţelegeri între noi", a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru.

Acesta a mai spus că din discuţia telefonică cu Ilie Morega din 3 iunie 2007 rezultă că ar fi săvârşit «acceptarea tacită», însă dintr-o discuţie ulterioară cu acesta se poate vedea că nu ştia despre ce instituţie şi funcţie este vorba şi pentru cine se cerea numirea.

"Din înregistrările telefonice rezultă că pe 3 iunie eu aş fi săvârşit «acceptarea tacită», iar după zece zile Morega mi-a dat un nou telefon şi în discuţia respectivă se vede clar că eu uitasem despre ceea ce discutasem şi îl întrebam despre ce instituţie şi ce funcţie este vorba şi pe cine vrea să numească", a explicat Păcuraru.

Ministrul Muncii a precizat că după o lună de la convorbirile cu Ilie Morega a fost organizat concurs pentru ocuparea postului de şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, iar postul este şi acum vacant. Păcuraru a subliniat că în momentul în care a preluat mandatul de ministru al Muncii, postul de la ITM Gorj era vacant şi i s-a propus să îl numească pe Romanescu, însă acesta mai fusese propus încă din 2005, dar nu a fost numit niciodată.

"Acest Romanescu e propus din 2005, a fost propus şi pe mandatul lui Gheorghe Barbu şi nu a fost numit niciodată", a spus Păcuraru.

Potrivit lui Păcuraru, la o lună după acele convorbiri telefonice, a fost organizat concurs pentru ocuparea postului de şef al ITM Gorj, iar George Romanescu s-a retras din concurs pentru că a constatat că nu avea susţinerea nimănui. Ulterior a fost organizat un nou concurs, de către Agenţia Funcţionarilor Publici, însă postul a rămas în continuare vacant şi atunci s-a decis numirea lui Romanescu, ca interimar la conducerea ITM Gorj.

"Îndeplinea toate condiţiile să fie numit interimar. Venea din interiorul ITM Gorj, a fost recomandat de către ITM, nu a fost nicio urmă de încălcare a legii. De fapt, eu nu am mişcat niciodată niciun deget şi nu am ştiut niciodată ce face fiul meu. Nu am nici ştiinţă, nici răspundere despre cum vorbea el (Ilie Morega - n.r.) despre mine, dar dacă s-au adus în discuţie aceste convorbiri, sunt cea mai concludentă dovadă, pentru orice începător în ale psihologiei, că de fapt nu avea nici urmă de înţelegere cu mine, ci doar încerca să îşi arate meritele", a spus ministrul Muncii.

Liderul PNL Gorj Dan Ilie Morega afirmă, într-o discuţie telefonică din iunie 2007, cu George Romanescu, fratele deputatului Marcel Romanescu, referindu-se la ministrul Muncii Paul Păcuraru, că l-a "ţinut în corzi pe fonfălău", relatează Evenimentul Zilei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici