Paleologu, despre blocajul guvernamental: Iohannis a numit-o pe Dăncilă. Să se spele cu ea pe cap

Theodor Paleologu a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis a numit-o premier pe Viorica Dăncilă, prin urmare îl îndeamnă „să se spele cu ea pe cap”. Prezidenţiabilul PMP a precizat că şeful statului s-a gândit că prin numirea lui Dăncilă va îngropa PSD, însă a înmormântat apoi şi România, ca ţară.

528 afișări
Imaginea articolului Paleologu, despre blocajul guvernamental: Iohannis a numit-o pe Dăncilă. Să se spele cu ea pe cap

Theodor Paleologu: Iohannis a numit-o pe Dăncilă. Să se spele cu ea pe cap

„După alegeri probabil. Aşa cum arată lucrurile în momentul de faţă Viorica Dăncilă se va agăţa de putere cu o energie şi aşarnare demne de o cauză mai bună şi va întreţine timp de trei luni haosul, zăpăceala, dihotonia în România. Realmente nu avem nevoie de aşa ceva. România pierde enorm, pierde financiar, economic din cauza acestei discordii la vârful statului”, a afirmat Theodor Paleologu, sâmbătă la Costineşti, întrebat care va fi deznodământul blocajului guvernamental.

Chestionat dacă are ce face Klaus Iohannis în legătură cu situaţia actuală, Paleologu a replicat: „El a numit-o pe Dăncilă. Să se spele cu ea pe cap. El a numit-o. A numit-o pentru că în felul acesta s-a gândit că înmormântează PSD. Da, numai că ne înmormântează şi pe noi ca ţară. Nu ştiu ce o să facă Iohannis, pentru că eu nu sunt Iohannis. Eu nu aş fi numit-o pe Dăncilă prim-ministru”.

Acesta a adăugat că refuzul repetat al lui Klaus Iohannis de a numi miniştri în Guvern face parte din lupta politică pentru prezidenţiale.

„E o luptă politică pentru alegerile prezidenţiale. De aia nu e bine ca preşedintele să se gândească din prima zi în care ajunge la Cotroceni la al doilea mandat. Acesta e cazul actualului preşedinte. Fiecare pas şi pas cu pas, tot pe loc, cu un singur gând – realegerea în 2019”, a conchis Paleologu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită.

Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniştri vacante, respectiv Graţiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei şi Ştefan-Alexandru Băişanu, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Şeful Executivului a declarat că trimite şi noi propuneri de miniştri pentru portofoliul de la Ministerul Afacerilor Interne, unde l-a nominalizat pe Dan Chirilă, la Educaţie, unde o propune Camelia Gavrilă şi pe Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici