Paleologu: Respingerea în BP a şedinţei solemne pentru rege - ghiolbănie fesenistă

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că propunerea privind invitarea Regelui Mihai în Parlament trebuia discutată în BPN al PDL, apreciind că respingerea acesteia în Birourile Permanente ale Parlamentului este o "ghiolbănie fesenistă".

403 afișări
Imaginea articolului Paleologu: Respingerea în BP a şedinţei solemne pentru rege - ghiolbănie fesenistă

Regele Mihai (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Această propunere trebuia să fie discutată în BPN şi trebuia un mandat din partea partidului pentru votul din şedinţa conducerii Parlamentului. Respingerea acestei propuneri este o ghiolbănie fesenistă", a apreciat Paleologu.

El a mai spus că aceia care au respins această propunere au avut o atitudine de oameni care vor să placă şefului fără să se asigure dacă îi fac rău.

"Aceştia îi fac rău preşedintelui Traian Băsescu, prin această atitudine servilă", a adăugat Theodor Paleologu.

Propunerea privind organizarea unei şedinţe solemne a Parlamentului în 25 octombrie la care să fie invitat Regele Mihai a fost introdusă pe ordinea de zi a plenului reunit de marţi, la solicitarea opoziţiei.

Parlamentarii au acceptat, cu 191 de voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi 113 abţineri, introducerea pe ordinea de zi a şedinţei comune de marţi a Senatului şi Camerei Deputaţilor, a unui punct suplimentar privind organizarea, pe 25 octombrie, a unei şedinţe solemne la care să fie invitat Regele Mihai.

Solicitarea de introducere a acestui punct pe ordinea de zi a fost făcută de către liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu.

"Aş dori să aveţi amabilitatea să introduceţi ca punct suplimentar solicitarea grupurilor parlamentare PNL pentru ca în ziua de 25 octombrie să organizăm o şedinţă solemnă a Parlamentului, ocazie cu care să-l invităm pe Regele Mihai să se adreseze Parlamentului, ocazie care ar marca împlinirea vârstei de 90 de ani a Majestăţii Sale şi, în acelaşi timp, ar fi un prilej de evocare istorică şi de omagiere a singurei personalităţi în viaţă încă dintre şefii de stat din perioada celui de-al doilea război mondial. Ar fi un bun prilej să ne întoarcem privirea spre momentele importante ale istoriei româneşti, ar fi un bun prilej să arătăm că ne preţuim istoria şi oamenii care au făurit istoria acestei ţări", a declarat Călin Popescu Tăriceanu în plenul reunit al Parlamentului.

La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, a apreciat că propunerea lui Tăriceanu este una "de bun simţ, de normalitate într-o societate care are foarte puţine repere şi foarte puţine momente de normalitate".

"Cred că ar fi un gest pe care societatea românească l-ar aprecia ca, pe 25 octombrie, la împlinirea unei vârste pe care o urez tuturor celor prezenţi, Regele Mihai să se adreseze nouă, fără a avea dezbateri politice, fără a discuta despre forma noastră de guvernământ sau despre altceva, ci arătând un semn de respect pentru o personalitate a istoriei româneşti", a afirmat Ponta.

El a precizat că parlamentarii PSD vor vota în favoarea propunerii lui Tăriceanu.

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu a făcut un apel, marţi, în plenul reunit, la colegii săi de partid, să accepte organizarea unei şedinţe solemne pe 25 octombrie la care să fie invitat Regele Mihai, arătând că "este o chestiune de obraz", tocmai pentru ce a spus în iunie preşedintele Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici