Pambuccian: Parlamentarii minorităţilor vor fi prezenţi la votul din plen, dar nu vor vota

Reprezentanţii grupului minorităţilor nu vor vota, miercuri, în Parlament, Cabinetul Croitoru, chiar dacă vor fi prezenţi la vot, a declarat liderul grupului Varujan Pambuccian, arătând că deputaţii minorităţilor se vor ridica în picioare şi vor spune: "Prezent, nu votez".

17 afișări
Imaginea articolului Pambuccian: Parlamentarii minorităţilor vor fi prezenţi la votul din plen, dar nu vor vota

Pambuccian: Parlamentarii minorităţilor vor fi prezenţi la votul din plen, dar nu vor vota (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Pambuccian a spus o "parabolă" pentru a argumenta de ce minorităţile nu-şi vor exercita votul asupra Guvernului Croitoru, arătând că, dacă în evul mediu, Aura Vasile ar fi acuzată de vrăjitorie, în faţa unui tribunal popular, el nu ar fi votat deloc deoarece nu crede în vrăjitorie.

El a mai spus că ar fi paradoxal să susţină un reprezentant al altui grup şi să fie împotriva reprezentantului minorităţilor Klaus Iohannis, să-l lase pe acesta să fie sprijinit de alţii şi însingurat de grupul minorităţilor.

Pambuccian a arătat că, personal, nu este un "fan" al acordului cu FMI, dar acesta trebuie respectat şi, pentru acest lucru, trebuie ca România să aibă un guvern puternic, sprijinit bine în Parlament, iar în frunte un om echilibrat, independent şi capabil, cum este Klaus Iohannis.

Camerele Parlamentului s-au reunit, miercuri, pentru a vota asupra învestirii Cabinetului Croitoru. PSD, PNL şi UDMR au anunţat că vor vota împotrivă, parlamentarii minorităţii se vor abţine la vot, în timp ce PDL susţine noul Cabinet. Pentru aprobarea Cabinetului Croitoru sunt necesare 236 de voturi "pentru", din totalul de 471 de parlamentari.

La ora transmiterii acestei ştiri, şedinţa Parlamentului este în desfăşurare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici