Pandele: Ponta este dezinformat, deţin dovada scrisă a excluderii mele din PSD

Primarul localităţii Voluntari, Florentin Pandele, susţine că liderul social-democrat Victor Ponta este dezinformat atunci când afirmă că el nu a fost dat afară din PSD, menţionând că deţine dovada scrisă a excluderii sale din acest partid, de la organizaţia Voluntari, confirmată de PSD Ilfov.

59 afișări
Imaginea articolului Pandele: Ponta este dezinformat, deţin dovada scrisă a excluderii mele din PSD

Pandele: Ponta este dezinformat, deţin dovada scrisă a excluderii mele din PSD (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În legătură cu declaraţia preşedintelui PSD, domnul Victor Ponta, potrivit căreia nu m-a dat nimeni afară din PSD, ci am fost suspendat parcă şi astfel mi-aş atrage pierderea mandatului de primar, regret că domnul Ponta este dezinformat, având în vedere că eu deţin dovada scrisă a excluderii mele din PSD, venită aşa cum este statutar atât de la organizaţia PSD Voluntari, cât şi confirmată de către PSD Ilfov, prin semnătură, cu martori, a preşedintelui de organizaţie, domnul Robert Negoiţă, document ce a fost trimis, acum un an şi jumătate şi la Prefectura Ilfov şi cu care mă voi prezenta în instanţă, acolo unde m-au chemat colegii mei", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de primarul de Voluntari.

Pandele mai spune că "este de domeniul evidenţei şi al bunului simţ" că nu avea cum să se înscrie într-un alt partid, "nici legal şi nici moral", fără să fi încheiat şi scriptic legătura cu o altă formaţiune politică.

"La întrebarea multor ziarişti, şi anume de ce cred că s-a redeschis acest subiect, demult lămurit şi închis, pot spune doar că lupta politică ia uneori forme hilare şi cine nu este pregătit şi pentru aşa ceva nu are ce căuta în acest domeniu. Dar există şi o parte bună a acestui caz: cetăţenii din Voluntari află care este prioritatea filialei PSD Voluntari, Ilfov: doar şicanarea primarului şi nu crearea unei posibile alternative, prin prezentarea de proiecte bune pentru oameni, în acest colţ de ţară", conchide el.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că, din câte ştie, Florentin Pandele, fostul preşedinte al PSD Voluntari, nu a fost exclus din partid, el fiind şi membru al UNPR, ceea ce atrage incompatibilitatea ca primar al oraşului.

Ponta a precizat, răspunzând unor întrebări, că din câte ştie, PSD Ilfov nu l-a exclus pe Florentin Pandele din partid, acesta trebuind să îşi piardă mandatul de primar de Voluntari în momentul în care s-a înscris în UNPR.

"Nu l-a dat nimeni afară, a fost suspendat parcă, dar din câte ştiu eu nu a fost exclus de nimeni. El s-a înscris în UNPR şi acum este membru în două partide, ceea ce, potrivit legii, atrage pierderea mandatului de primar", a adăugat preşedintele PSD.

Organizaţia PSD Voluntari a sesizat, marţi, Parchetul, solicitând constatarea încetării de drept a mandatului de primar de Voluntari al lui Florentin Pandele, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele filialei, Mihai Barbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici