PSD Voluntari cere Parchetului încetarea mandatului de primar al lui Florentin Pandele

Organizaţia PSD Voluntari a sesizat, marţi, Parchetul, solicitând constatarea încetării de drept a mandatului de primar de Voluntari al lui Florentin Pandele, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele filialei, Mihai Barbu.

238 afișări
Imaginea articolului PSD Voluntari cere Parchetului încetarea mandatului de primar al lui Florentin Pandele

PSD Voluntari cere Parchetului încetarea mandatului de primar al lui Florentin Pandele (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele PSD Voluntari a afirmat că a depus, marţi, la Parchet, o sesizare în care se solicită încetarea mandatului de primar al lui Florentin Pandele, pe motiv că acesta a încălcat legea aleşilor locali, înscriindu-se în alt partid, UNPR, înainte de a fi demisionat de drept din PSD.

Barbu a precizat, pentru MEDIAFAX, că Florentin Pandele, după ce a fost suspendat din PSD, a convocat filiala Voluntari a PSD, pe data de 15 martie 2010, care l-a exclus din partid.

"Potrivit Statutului PSD, excluderea lui Pandele din partid se putea face de organizaţia locală de care aparţine, însă trebuia validată de conducerea organizaţiei judeţene Ilfov. Hotărârea Biroului Judeţean Ilfov prin care se valida excluderea lui Pandele nu există, astfel încât, statutar, el nu este de drept exclus din PSD. În aceste condiţii, fără a-i înceta calitatea de membru PSD, el s-a înscris în UNPR, ceea ce contravine prevederilor legale şi atrage pierderea mandatului de primar", a declarat Barbu.

Şeful PSD Voluntari a precizat că a sesizat, iniţial, Prefectura Ilfov, în data de 31 august 2010. Prefectura a răspuns sesizării, la începutul lui octombrie 2010, în care arăta că Pandele are toate documentele necesare, prevăzute de lege, pentru a-şi menţine mandatul de primar.

Barbu a opinat că este posibil ca Pandele să aibă o decizie a BP Judeţean al PSD Ilfov în sensul validării excluderii din partid, "obţinută însă prin mijloace dubioase".

Potrivit Legii privind statutul aleşilor locali, calitatea de primar încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul pierderii, prin demisie, a calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţii naţionale pe a cărei listă a fost ales.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici