Parlamentarii UNPR vor cere în scris publicarea declaraţiilor de avere pe site-urile Camerelor

Parlamentarii UNPR vor cere în scris Secretariatelor generale ale Camerei Deputaţilor şi Senatului publicarea declaraţiilor de avere pe site-urile celor două Camere, solicitările urmând să fie formulate ca urmare a deciziei Biroul Politic Permanent Naţional al formaţiunii.

18 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii UNPR vor cere în scris publicarea declaraţiilor de avere pe site-urile Camerelor

Parlamentarii UNPR vor cere în scris publicarea declaraţiilor de avere pe site-urile Camerelor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Biroul Politic Permanent Naţional al Uniunii Naţionale pentru Progresul României a decis ca toţi parlamentarii formaţiunii să solicite în scris Secretariatului general al Senatului, respectiv Secretariatului general al Camerei Deputaţilor, publicarea declaraţiilor proprii de avere şi de interese pe paginile de internet ale celor două Camere", se arată într-un comunicat al UNPR.

Nicio declaraţie de avere sau de interese a senatorilor nu a fost actualizată pe site-ul instituţiei, conducerea Senatului argumentând că se aşteaptă reexaminarea Legii ANI.

Procedura de reexaminare a Legii ANI, cerută de preşedintele Traian Băsescu, şi o decizie de neconstituţionalitate formulată de Curtea Constituţională au împiedicat publicarea pe site-ul Senatului a declaraţiilor de avere şi interese ale senatorilor.

Deşi termenul de completare şi depuneri de către senatori a declaraţilor de avere şi interese actualizate a expirat pe 15 iunie, până vineri nicio declaraţie nu era actualizată pe pagina de internet a Senatului.

Situaţia a fost luată în discuţie în Biroul Permanent al Senatului de marţea trecută, când Gyorgy Frunda a atras atenţia că, până la modificarea Legii ANI, în urma declarării neconstituţionale a unei prevederi şi a cererii de reexaminare a preşedintelui, declaraţiile nu pot fi făcute publice.

În ceea ce priveşte Camera Deputaţilor, conducerea acestui for legislativ a decis că deputaţii îşi vor depune până la 15 iunie declaraţiile de avere şi de interese şi că rămâne la latitudinea fiecărui parlamentar dacă acestea vor fi publicate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici