Parlamentul a adoptat Ordonanţa privind rectificarea bugetară

Senatorii şi deputaţii au votat, marţi, în şedinţa comună a celor două Camere, Ordonanţa de Urgenţă nr. 34/2009, cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009.

37 afișări
Imaginea articolului Parlamentul a adoptat Ordonanţa privind rectificarea bugetară

Parlamentul a adoptat Ordonanţa privind rectificarea bugetară

Ordonanţa prin care se rectifică bugetul de stat pe anul 2009 a fost adoptată cu 181 voturi "pentru" şi 88 "împotrivă".

Niciunul dintre cele 51 amendamente depuse de parlamentarii opoziţiei nu a fost adoptat de plenul celor două Camere.

OUG modifică veniturile bugetare pe anul 2009, diminuându-le cu suma de 18.797 milioane lei. Cheltuielile bugetare se diminuează cu 6.220 milioane lei, iar deficitul bugetar se majorează cu 12.576,6 milioane lei.

Pe lângă modificările aduse bugetelor principalelor instituţii guvernamentale, OUG aduce şi unele măsuri fiscale, printre care introducerea impozitului minim, calculat în funcţie de veniturile anuale ale firmelor, şi suspendarea ocupării prin concurs sau examen aposturilor vacante din autorităţile şi instituţiilor publice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici