Parlamentul a prelungit până la 15 septembrie mandatul Comisiei speciale pentru coduri

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat, luni după amiază, cu unanimitate de voturi, prelungirea mandatului Comisiei speciale pentru dezbaterea codurilor până la 15 septembrie, pentru finalizarea discuţiilor la codurile de procedură civilă şi penală.

17 afișări
Imaginea articolului Parlamentul a prelungit până la 15 septembrie mandatul Comisiei speciale pentru coduri

Parlamentul a prelungit până la 15 septembrie mandatul Comisiei speciale pentru coduri (Imagine: Mediafax Foto)

Parlamentarii au discutat la ultimul punct de pe ordinea de zi proiectul de Hotărâre pentru modificarea articolului 9 din Hotărârea Parlamentului 9/2009 privind înfiinţarea unei comisii speciale comune pentru dezbaterea în fond, în procedură de urgenţă, a codurilor civil, penal, de procedură civilă şi de procedură penală.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat de la tribuna Parlamentului că este necesară prelungirea mandatului Comisiei pentru finalizarea dezbaterilor la ultimele două coduri, cel de procedură civilă şi cel de procedură penală.

"Având în vedere că această comisie specială urmează să-şi desfăşoare în continuare activitatea până la finalizarea dezbaterilor şi adoptarea codului de procedură penală şi a codului de procedură civilă, este necesară prelungirea mandatului său. Ca urmare, se propune modific articolului 9 din Hotărârea 9, în sensul prelungirii mandatului Comisiei speciale până la data 15 septembrie 2009", a susţinut Roberta Anastase.

Conform preşedintelui Camerei, prelungirea termenului pentru Comisia specială pentru coduri a fost adoptată cu unanimitate de voturi de către plenul reunit al celor două Camere.

Executivul îşi asumă răspunderea în faţa Parlamentului, în şedinţe succesive, pentru proiectele de lege privind Codul Civil şi Codul Penal.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.

Liberalii şi-au anunţat intenţia de a depune o moţiune de cenzură la asumarea răspunderii Guvernului pe coduri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici