Parlamentul dezbate scrisoarea pentru referendum şi votează declaraţia politică a Opoziţiei

Parlamentul a început, miercuri, şedinţa în care se dezbate scrisoarea preşedintelui referitoare la organizarea referendumului pentru Parlamentul unicameral şi se votează o declaraţie politică privind susţinerea de către majoritatea parlamentară a lui Klaus Iohannis ca premier.

16 afișări
Imaginea articolului Parlamentul dezbate scrisoarea pentru referendum şi votează declaraţia politică a Opoziţiei

Parlamentul dezbate scrisoarea pentru referendum şi votează declaraţia politică a Opoziţiei (Imagine din arhivă; Szavuj Attila/Mediafax Foto)

Şedinţa, începută cu mai mult de 30 de minute întârziere, este condusă de Roberta Anastase. La începutul şedinţei s-au înregistrat 361 de parlamentari prezenţi, din totalul de 470.

Scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu privind referendumul a primit aviz negativ din partea comisiilor juridice.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, după ce comisiile juridice au avizat negativ scrisoarea sa privind referendumul, că va semna decretul de organizare a referendumului pentru reducerea numărului de parlamentari şi trecerea la Parlament unicameral chiar dacă nu va primi aviz din partea Legislativului.

Declaraţia care urmează să fie votată de Parlament a fost propusă de reprezentanţii PSD, PNL, PC, UDMR şi minorităţi şi se referă la confirmarea formării unei majorităţi parlamentare care îl susţine pe Klaus Iohannis pentru funcţia de premier. Reprezentanţii PDL se opun acestei proceduri, a anunţat deputatul PDL Sever Voinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici