Parlamentul României, printre cele mai inactive la capitolul consultării cu instituţiile UE - raport

Parlamentul României figurează pe ultimele locuri în rândul statelor membre UE la capitolul activităţilor de consultare cu instituţiile europene pe tema legislaţiei comunitare, arată un raport oficial citat de publicaţia electronică EUObserver.

241 afișări
Imaginea articolului Parlamentul României, printre cele mai inactive la capitolul consultării cu instituţiile UE - raport

Parlamentul European (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Parlamentul portughez a fost cel mai activ în reacţiile la măsurile legislative propuse de Bruxelles. Potrivit cifrelor furnizate de Comisia Europeană, deputaţii portughezi au trimis 102 reacţii faţă de proiectele de lege dezbătute în ultimii trei ani, mai precis o treime din cele 505 analize transmise de toate cele 27 de state membre UE.

Pe locul al doilea la capitolul consultărilor cu instituţiile UE figurează Parlamentul francez (58 de luări de poziţie), urmat de cel german (48), suedez şi britanic. Dintre fostele state comuniste, cel mai activ Parlament în relaţia cu UE este cel din Cehia (41 de luări de poziţie).

Potrivit raportului, la polul opus sunt parlamentele din România, Spania şi Malta, care nu au trimis nicio analiză la Bruxelles. De altfel, parlamentele din 15 state europene au transmis mai puţin de zece luări de poziţie în ultimii trei ani.

Conform procedurilor de lucru, CE transmite direct propunerile legislative parlamentelor naţionale. Procedura are rolul intensificării comunicării între UE şi cetăţenii statelor membre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici