Parlamentul se pregăteşte pentru găzduirea Adunării Parlamentare a NATO cu autocare, vaze de sticlă şi detergenţi

Parlamentul se pregăteşte pentru găzduirea Adunării Parlamentare a NATO, care va avea loc la începutul lunii octombrie, la Bucureşti, astfel că Senatul şi Camera fac diverse reparaţii, cumpără materiale pentru curăţenie, inclusiv spray împotriva gândacilor, şi achiziţionează vaze pentru participanţi.

716 afișări
Imaginea articolului Parlamentul se pregăteşte pentru găzduirea Adunării Parlamentare a NATO cu autocare, vaze de sticlă şi detergenţi

Parlamentul se pregăteşte pentru găzduirea Adunării Parlamentare a NATO cu autocare, vaze de sticlă şi detergenţi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Astfel, Camera Deputaţilor a lansat, de la începutul vacanţei parlamentare, cereri de ofertă pe site-ul www.e-licitatie.ro, de la furnizarea de carne de porc, închirirea de autocare şi persoane pentru manipularea de bunuri, până la achiziţii de obiecte din sticlă prelucrată manual sau întrerupătoare automate tripolare.

Camera aşteaptă până luni, la ora 16.00, depunerea ofertelor pentru furnizarea a 900 de obiecte din sticlă prelucrată manual, în două loturi, valoarea estimată a contractului fiind de 103.225,81 lei. Ofertele vor fi însoţite de minimum două mostre, corespunzător caracteristicilor solicitate. Procedura de achiziţie este licitaţia electonică, iar criteriul este preţul cel mai scăzut. Termenul maxim de livrare a produselor este 1 septembrie.

Conform caietului de sarcini, primul lot va cuprinde vaze de mici dimensiuni - 500 de bucăţi de formă rotundă şi 250 de formă pătrată. Celălalt lot va cuprinde vaze de dimensiuni mari - 75 de bucăţi de formă troconică şi 75 de formă aplatizată. Vazele vor fi lucrate în tehnica sticlei suflate prelucrată manual, cu adaosuri la cald de sticle de diverse culori şi depunere de aur coloidal prin peliculizare şi ardere.

Tot până luni pot fi depuse la Camera Deputaţilor şi oferte pentru furnizarea de materiale pentru gravură şi accesorii pentru maşină de gravat, valoarea estimată a contractului fiind de 55.242 lei. Procedura de achiziţie este licitaţia electonică, iar criteriul este preţul cel mai scăzut.

Camera a lansat şi o cerere de ofertă pentru licitaţie electronică în vederea achiziţiei de "carne de porc şi organe comestibile", valoarea estimată a contractului fiind de 44.575 lei. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut. Este vorba despre achiziţia de cotlet de porc, pulpă porc, ceafă porc, rinichi de porc, creier de porc, ficat de porc, limbă de vită şi burtă de vită, în total 3.650 de kilograme. Contractul urmează să se deruleze până la 31 decembrie 2011, livrarea se va face în tranşe pe tot parcursul perioadei, în funcţie de comanda scrisă a Camerei (frecvent şi în cantităţi reduse), iar cantităţile zilnice vor fi stabilite pe bază de comandă din partea autorităţii contractante, furnizorul fiind obligat să livreze imediat, până cel târziu a doua zi la ora 10.00, cantităţile de produse solicitate. Ofertele pot fi depuse până miercuri.

Camera Deputaţilor mai doreşte să achiziţioneze, tot prin licitaţie electronică, piese de schimb şi materiale pentru ascensoare, pentru care valoarea estimată a contractului este de 120.967 lei, imprimante color şi alb-negru - 81.532,26 lei, camere video, decoder IP, encoder IP şi suport camere video - 238.750 lei, microfoane, căşti, selectoare şi receptori IR - 87.337 lei, dispozitive de acces wireless - 20.544,35 lei, Network Atached Server - 5.322,58 lei, întrerupătoare automate tripolare - 65.322 lei. Camera intenţionează să contracteze şi servicii pentru reparaţii la Centrul de presă, valoarea estimată fiind de 68.548 lei, precum şi la instalaţiile de climatizare şi cabine de traducere, la o valoare estimată la 217.741 lei.

Un alt anunţ postat de Camera Deputaţilor este pentru închirierea de personal manipulare bunuri, pentru care se estimează că se va achita suma de 60.483 lei. Este vorba despre manipulare şi transport mobilier, covoare, echipamente, dezasamblare şi asamblare componente de mobilier sau compartimentări de structuri prefabricate, în perioada 3-15 octombrie 2011.

De asemenea, Camera vrea să închirieze şi autocare, valoarea estimată a contractului fiind de 322.581 lei, iar ofertele pot fi depuse până miercuri. Este vorba despre închirierea a opt autocare pentru două zilele - 6 octombrie şi 11 octombrie- şi a 24 de autocare pentru patru zile - 7-10 octombrie, perioadă în care la Palatul Parlamentului se va desfăşura Adunarea Parlamentară NATO.

Şi Senatul a postat, săptămâna trecută, o cerere de ofertă pentru achiziţia de "materiale curăţenie NATO 2011". Este vorba despre: detartrant, detergent obiecte sanitare, detergent lichid pentru geam, detergent pardoseli, marmură, detergent pentru spălat covoare, detergent tapiţerii, detergent pentru parchet, detergent praf automatic, dezinfectant (hipoclorit de sodiu), odorizant încăpere spray, odorizant încăpere solid, odorizant WC, pastile pisoar, produse curăţenie (pastă, praf), săpun lichid mâini, săpun rufe, săpun toalete, substanţe curăţare mobilier, substanţe curăţare piele, substanţe curăţare parchet, ulei odorizant încăpere, soluţie pentru curăţat candelabre, înălbitor perdele, alcool sanitar, emolient mâini, burete spălat, făraş pentru gunoi cu coadă lungă, folie ambalat alimente (rolă 150-300 ml), găleată cu storcător, ghiveci plante ornamentale, lavete, mănuşi menaj, mături, mop, mop profesional plat, pahare unică folosinţă, pămătuf praf, perii diferite, perii WC, pulverizator detergent geam plante, saci hârtie pentru aspirator, rezervă neutralizator, saci menajeri, spălător geamuri, insecticid plante, îngrăşământ pentru flori, pământ flori, spray gândaci, cârpe praf, hârtie igienică, şerveţele. Valoarea estimată a contractului este de 29.727 lei.

În luna mai, Guvernul a suplimentat bugetele Camerei Deputaţilor şi Senatului cu peste 23 milioane lei, pentru acoperirea cheltuielilor generate de organizarea la Bucureşti, în perioada 7-10 octombrie 2011, a sesiunii anuale a Adunării Parlamentare NATO. Din totalul fondurilor alocate, Senatul a primit puţin peste 11 milioane lei, iar Camera Deputaţilor a beneficiat de aproximativ 12 milioane lei. Banii au fost alocaţi din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului.

Material de Ioana Câmpean, ioana@mediafax.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici