Partidele critică participarea lui Băsescu la lansarea candidaţilor PD

Preşedintele Traian Băsescu a participat, luni, la lansarea oficială a candidaţilor PD pentru Parlamentul European fapt ce a declanşat o reacţie negativă din partea celorlalte partide.

1 afișare
Imaginea articolului Partidele critică participarea lui Băsescu la lansarea candidaţilor PD

Partidele critică participarea lui Băsescu la lansarea candidaţilor PD

Vicepreşedintele liberal, Crin Antonescu, a declarat că şeful statului este „neruşinat” faţă de Constituţie şi faţă de opinia publică.

„Aş prefera să nu mai comentez aceste lucruri, pentru că nu îmi face nicio plăcere să am un nou prilej să spun că domnul Băsescu este neruşinat. Este neruşinat faţă de Constituţie, faţă de opinia publică, faţă de oricine altcineva decât faţă de PD-iştii lui. Asta pare să fi devenit o ţară în care dânşii se bat cu coji de portocală după ce le mănâncă şi noi ar trebui să salivăm”, a declarat deputatul liberal.

De asemenea, el a adăugat că Traian Băsescu a devenit „agentul electoral” al democraţilor.

Insolenţa cu care preşedintele Băsescu sfidează orice fel de reglementare constituţională a depăşit toate limitele, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele executiv al PRM, Lucian Bolcaş, referindu-se la participarea şefului statului la lansarea candidaţilor PD pentru PE. Bolcaș a apreciat că ieşirile neconstituţionale ale lui Băsescu devin, pe zi ce trece, mai evidente.

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, consideră că preşedintele Traian Băsescu face o greşeală uriaşă participând la un eveniment electoral al PD. Potrivit declaraţiilor acestuia, este opţiunea preşedintelui de a fi alături de orice formaţiune politică în campanie, dar această opţiune este „neconstituţională”.

PC îşi exprimă indignarea pentru faptul că preşedintele Traian Băsescu a participat la lansarea candidaţilor PD pentru PE şi consideră că acest gest al şefului statului duce la decredibilizarea instituţiei Prezidenţiale, a declarat purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă. "Acest lucru ar fi stârnit indignarea pe vremea fostului preşedinte Ion Iliescu", a adăugat Ciucă.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu a demonstrat, prin prezenţa la lansarea candidaţilor democraţi la Parlamentul European, că se află într-o stare de implicare permanentă şi făţişă în campanie pentru PD. Geoană a afirmat că prezenţa lui Traian Băsescu la o acţiune electorală a PD confirmă încă o dată „atitudinea de încălcare constantă a democraţiei şi a statului de drept” de către şeful statului.



 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici