Partidul Conservator îşi propune să obţină cel puţin 5% din voturile de la alegerile europarlamentare

Partidul Conservator este pregătit pentru alegerile europarlamentare, obiectivul fiind obţinerea unui scor de cel puţin 5%, ceea ce ar putea duce la două mandate de europarlamentar, lista candidaţilor urmând să fie definitivată după congresul partidului din luna octombrie, a declarat, joi, deputatul Aurelian Ionescu.

136 afișări
Imaginea articolului Partidul Conservator îşi propune să obţină cel puţin 5% din voturile de la alegerile europarlamentare

PC îşi propune să obţină cel puţin 5% din voturile de la alegerile europarlamentare (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Aurelian Ionescu a făcut aceste precizări într-o conferinţă de presă, arătând că obiectivul politic al conservatorilor este obţinerea unui scor de cel puţin 5% din voturile de la alegerile europarlamentare, ceea ce ar putea ajuta PC să obţină două mandate de europarlamentar.

El a spus că lista candidaţilor PC pentru europarlamentare va fi definitivată după congresul partidului din octombrie, unde se va discuta profilul acestor candidaţi.

Ionescu a mai arătat că pe listă vor fi politicieni, persoane de notorietate din toate judeţele.

Deputatul PC a mai spus că în partid este o discuţie privind apartenenţa politică a PC în Parlamentul European, arătând că din punct de vedere ideologic partidul se poate afilia grupului liberalilor şi democraţilor, dar şi grupului Partidului Popular European.

"Trebuie să ne urmărim interesul naţional prin care ne putem realiza obiectivele şi, în opinia mea, grupul liberal şi democrat din Parlamentul European este grupul prin care România îşi poate realiza obiectivul de a deveni stat membru al UE cu drepturi depline, adică intrarea în spaţiul Schengen şi introducerea monedei euro", a mai spus Ionescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici