Partidul Puterii Umaniste, coordonat de Maria Grapini, a fost înscris în Registrul partidelor

Europarlamentarul Maria Grapini a declarat, luni, că Partidul Puterii Umaniste (social liberal), format dintr-o grupare desprinsă din PC, pe care îl coordonează, a fost înscris în Registrul partidelor al Tribunalului Bucureşti, ea afirmând că PPU va candida pe liste proprii la alegerile locale.

1461 afișări
Imaginea articolului Partidul Puterii Umaniste, coordonat de Maria Grapini, a fost înscris în Registrul partidelor

Maria Grapini (Imagine: Cristian Radu Nema/Mediafax Foto)

"Strategia noastră la alegerile locale este să mergem singuri. Părerea mea este că un partid trebuie să se probeze dacă are şanse în faţa cetăţenilor, (...) dacă a comunicat bine şi să candideze singur. Avem partide în Parlament care nu au candidat niciodată singure şi au aşa un fel de mozaic de parlamentari", a declarat europarlamentarul Maria Grapini, la conferinţa de presă în care a fost făcut anunţul înscrierii PPU în Registrul partidelor politice al Tribunalului Bucureşti.

Maria Grapini a subliniat că PPU este singurul partid care înfiinţează un organism precum Consiliul Preşedinţilor de Filiale, care va avea atribuţii legate de strategia partidului, urmând ca, astfel, strategia de guvernare a PPU să fie construită "de jos în sus".

Potrivit Mariei Grapini, "strategia PPU de guvernare trebuie elaborată în parteneriat public-privat cu toate sectoarele societăţii civile".

Maria Grapini a afirmat că liderii PPU din ţară se vor reuni la sfârşitul săptămânii la Sibiu pentru a discuta cu privire la Statutul partidului şi desemnarea candidaţilor la alegerile locale.

Cât priveşte desemnarea candidaţilor la alegerile locale, Grapini a susţinut că "nu vechimea în politică îi dă integritate şi valoare omului, ci realizările profesionale şi moralitatea de care a dat dovadă până la a fi candidat la o funcţie anume".

Senatorul Laurenţiu Mihai, preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PPU, a declarat că, pentru primăriile din Bucureşti, PPU va propune candidaţi care "nu sunt în marea lor majoritate politicieni, ci oameni care au avut realizări în mediul privat".

În iunie, în contextul congresului de fuziune PC-PLR, europarlamentarul Maria Grapini a anunţat că demisionează din partidul fondat de Dan Voiculescu. Grapini l-a acuzat pe preşedintele PC, Daniel Constantin, că a acaparat partidul şi că este responsabil de dispariţia acestuia prin decizia de unificare cu PLR (gruparea reunită în jurul lui Călin Popescu Tăriceanu).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici