Păsat: Anunţ luni dacă cer sau nu ridicarea imunităţii, sunt nevinovat şi nu merit să fiu arestat

Deputatul PDL Dan Păsat a declarat, marţi, că este nevinovat în dosarul trimis la Parlament, că nu merită să fie arestat şi că va decide, luni, dacă le va cere colegilor lui deputaţi să îi ridice sau nu imunitatea parlamentară.

19 afișări
Imaginea articolului Păsat: Anunţ luni dacă cer sau nu ridicarea imunităţii, sunt nevinovat şi nu merit să fiu arestat

Păsat: Anunţ luni dacă cer sau nu ridicarea imunităţii, sunt nevinovat şi nu merit să fiu arestat (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Păsat a fost întrebat, pe holurile Parlamentului, cum comentează recomandarea preşedintelui Băsescu adresată parlamentarilor PDL de a susţine aprobarea trimiterii în judecată a dosarelor politicienilor, inclusiv cel referitor la deputatul democrat-liberal Dan Păsat.

"Domnul preşedinte a spus că recomandă parlamentarilor să dea aviz favorabil pentru începerea urmăririlor penale din dosar. Asta a spus domnul preşedinte. La mine se pune problema de arestare preventivă. Eu am venit de un an şi jumătate în faţa organelor de anchetă şi nu m-am sustras niciodată anchetei", a explicat Păsat.

Întrebat cum va pleda în faţa deputaţilor, Dan Păsat a spus că el este nevinovat şi nu merită să fie arestat.

"Voi pleda că sunt nevinovat şi că nu merit să fiu arestat", a precizat Păsat, arătând că se va prezenta, miercuri, la şedinţa Comisiei juridice a Camerei, unde îşi va spune punctul de vedere.

El a menţionat că se va consulta cu avocaţii şi, luni, va anunţa dacă va pleda în faţa parlamentarilor pentru sau împotriva ridicării imunităţii sale parlamentare.

"Decizia o s-o iau luni, e problema mea personală. Să mă consult şi eu cu avocaţii, mă simt nevinovat, sunt nevinovat, am probe în dosare şi, din păcate, poate am greşit că nu le-am prezentat la data respectivă, dar o s-o fac şi pe asta ca să vadă toată lumea că creditorii sunt arestaţi şi debitorii sunt liberi", a adăugat Dan Păsat.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici